Gündem / 22 Ocak 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 22 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Davos kasabasında Dünya Ekonomik Forumu'ndaki temaslarını tamamlayarak Almanya'nın başkenti Berlin'e hareket edecek.

22.01.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Davos kasabasında Dünya Ekonomik Forumu'ndaki temaslarını tamamlayarak Almanya'nın başkenti Berlin'e hareket edecek.

(Davos) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yarıyıl tatili başlıyor

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17,5 milyon öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen yarıyıl tatiline çıkıyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye Fen Lisesi'nde karne dağıtım törenine katılacak.

(Ordu/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 200 kişilik yatılı pansiyon açılışı ile karne dağıtım törenine iştirak edecek.

(Mersin/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ortahisar Yeşiltepe İlkokulunda karne dağıtım programına katılıyor.

(Trabzon/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilköğretim öğrencilerine karne dağıtacak.

(Bayburt/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Güzelcehisar İlkokulu'nda, karne dağıtım törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Conrad Otel'de, Türk parlamenterlerle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek, ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşecek.

(İstanbul/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye'de, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya gelecek.

(Ordu/11.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, muhtarlarla bir araya gelecek, Mersin Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Projeleri tanıtımı ve toplu açılış törenine iştirak edecek.

(Mersin/10.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bilirkişilik kurumunun sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılacağı "Bilirkişilik Sempozyumu"nun açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya'da, Avrupa işlerinden sorumlu Almanya Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Trabzon/09.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İspanya'da, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünce düzenlenen "Güvenlik ve Turizm" konulu yüksek düzeyli toplantıya katılacak, örgütün genel sekreteri Taleb Rıfai ile görüşecek.

(Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Maliye Bakanı Naci Ağbal, esnafı ziyaret edecek, köy muhtarlarıyla toplantı yapacak.

(Bayburt/13.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ toplu temel atma törenine katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kocaeli/10.00/11.00/13.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- HDP Merkez Yürütme Kurulu, parti genel merkezinde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında toplanacak.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Ağı Genel Başkanı Michel Tubiana, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dimitris Christopoulos ve beraberindeki üyelerle bir araya gelecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile cuma namazı sonrası Kudüs'teki Mescid'i Aksa'da ve Batı Şeria'da düzenlenecek protestolar izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin beşinci yıl dönümü öncesinde, darbe karşıtlarının her cuma düzenlediği gösteriler takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılmaya başlayan işsizlerin protestoları takip ediliyor.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, geçen yıla ilişkin İllerde Yaşam Endeksi ile 2015 Aralık'a yönelik konut satış istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

3- Dünya Ekonomik Forumu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, özel bir oturumda konuşacak.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, "Avro Bölgesinin Ekonomik Görümü" başlıklı oturuma katılacak.

(Davos) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu 4. haftası 4 maçla tamamlanacak.

E Grubu'nda iki Türk takımı Darüşşafaka Doğuş ile Fenerbahçe, Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- PTT 1. Lig'de 19. haftanın ilk maçında Alima Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Malatya İnönü Stadı'nda karşılaşacak.

(Malatya/19.00) (Fotoğraflı)

3- Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Polonya temsilcisi KTS Spar-Zamek ile karşı karşıya gelecek.

(Tarnobrzeg/18.00)

4- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ana tablo 3. tur müsabakalarıyla devam edilecek.

(Melbourne) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    08:51 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde çıkan çadır yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın, çevredeki vatandaşların 112'yi araması üzerine itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.


Advertisement