Gündem / 22 Şubat 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 22 Şubat 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

22.02.2016 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıklayacak, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve BM Genel Sekreteri Vekili Jan Eliasson'u ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/09.30/20.00/21.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye - Somali İş Forumu'na katılacak.

(İstanbul/19.25) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlıkta İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri" açılışında yer alacak.

(Ankara/ 09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hilton Otel'inde, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nde sohbet toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik ile 90 gündür açlık grevindeki Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna yönelik askeri yardımları kesmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Riyad/Beyrut)

EKONOMİ

1- TÜİK tarafından yurt dışı üretici fiyat endeksi açıklanacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 5 ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD, TİSK, TESK, Türk-İş, TZOB, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, TÜRKONFED, TBB, TÜRMOB ve TEMAD temsilcilerinden oluşan heyet, Ankara'daki terör saldırısının gerçekleştiği yere karanfil bırakacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın son maçında, Beşiktaş ile Gençlerbirliği, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- PTT 1. Lig'de 22. haftanın son maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Gaziantep/19.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 22 Şubat 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    14:11 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı
    14:10 Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Gümüşhacıköy Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik polislik mesleği tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte polisler, öğrencilere polis araçlarını, ekipmanlarını ve görevlerini anlattı. Ayrıca trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verildi ve öğrencilere broşürler dağıtıldı. Etkinlikle çocukların polislik mesleğini daha yakından tanımaları ve trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    14:09 Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda B.G'nin üzerinde yapılan aramada 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan B.G, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı
    14:08 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Palancıoğlu, Melikgazi için hizmet ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı
    14:07 Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı

    Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci'nin penaltılarını kurtardı. Tzolakis'in penaltı atışları öncesinde su şişesindeki kağıda bakarak hareket ettiği görüntülendi. Olympiakos, penaltı atışları sonrası Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

  • Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret
    14:06 Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret

    Yahyalı'daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti.


Advertisement