Gündem / 24 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 24 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanlığı, Valilik ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

24.05.2015 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanlığı, Valilik ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

-Erdoğan, Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin Temel Atma Töreni'ne, Topçular Meydanı'nda  Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Ortak Açılış Töreni'ne katılacak, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi'nin açılışını yapacak.

(Şanlıurfa/14.45/15.30/16.15 /17.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışına katılacak, partisinin Manisa mitinginde halka hitap edecek, Valiliği ziyaret edecek.

(İzmir/10.00/ Manisa/12.00/13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-Başbakan Davutoğlu, Valiliği ziyaret edecek ve partisinin mitinginde halka hitap edecek, Konak Tünelleri açılışını gerçekleştirecek.

(İzmir/15.00/ 16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un üçüncü bölge ilçelerine ziyarette bulunarak, halka hitap edecek.

(İstanbul/11.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek seçim programına, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneğince düzenlenen 2023 Hedeflerimiz ve Türkiye Ekonomisi etkinliğine katılacak.

(Ankara/15.00/Afyonkarahisar/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneğinin (PO-DER) Hollanda'nın Eindhoven kentinde düzenleyeceği geleneksel seyran şenliğine iştirak edecek.

(Eindhoven) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayici ve iş adamları ile toplantı yapacak, Valiliği ziyaret edecek.

-Işık, Bor Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek, KOSGEB Merkez Müdürlüğü açılışı ve girişimcilik sertifikası törenine katılacak, Niğde Üniversitesi Teknopark'ta incelemeler yapacak, Valiliği ve esnafı ziyaret edecek, sanayici ve iş adamları ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Adana/09.30/12.00/Niğde/15.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'de Türk Diyanet Vakfında Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek ve konuşma yapacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sanayi ve ticaret odalarının yöneticileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Adana İli Elektrik Dağıtım Toplantısı'na ve Varsaklar Şenliği'ne katılacak, Sarımazı ve Namık Kemal mahallelerinde partisinin seçim bürolarını ziyaret edecek, Yeşilova mitinginde halka seslenecek.

(Adana/09.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 96'ncısı düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'ne katılacak.

(Samsun/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Toplantısı'na katılacak, Diyarbakırlılar Vakfını ziyaret edecek, Hibe Desteklemelerinden Faydalanan Firmalarla Buluşma Toplantısı'na iştirak edecek.

- Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Modern Bitki ve Islah Generasyon Atlatma Merkezi açılışını gerçekleştirecek Eker, Doğankent mahallesinde halka hitap edecek.

(Mersin/12.00-16.00/Adana/18.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.

(Diyarbakır/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi Yerleşkesinde basın açıklaması yapacak ve halka seslenecek, Tavşanlı Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirecek ve Simav Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılacak.

Kanal 16'nın açılış törenine katılacak Müezzinoğlu, "Talasemi Hastaları Kan Kardeşlerimiz Buluşması"na iştirak edecek.

(Kütahya/13.30-16.30/Bursa/18.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Anadolu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bağcılar Meydanı'nda düzenlenecek üçüncü bölge mitinginde konuşacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin il başkanlığının düzenlediği programlara katılacak.

(Trabzon/08.30-20.30) (Fotoğraflı)

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Sandık Sorumluları Eğitim Programı" kapsamındaki eğitimi takip edecek, Gökçesu ilçesindeki kömür işletmelerinde çalışan işçileri ziyaret edecek, Mengen ve Yeniçağa'da ziyaretlerde bulunacak.

(Bolu/13.00-16.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülleri düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

(Cannes) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 33. haftaya 3 maçla devam edilecek.

-Ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbi maçta Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-Günün diğer maçlarında Gaziantepspor- Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor-Medicana Sivasspor karşılaşacak.

(Gaziantep/Karabük/14.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında Galatasaray Liv Hospital- Fenerbahçe Ülker, Banvit- Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/16.00/Balıkesir/18.30) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı final serisi ilk maçlarında Sinpaş Denizli Basket-TÜYAP Büyükçekmece, Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Yeşilgiresun Belediyespor karşılaşacak.

(Denizli/17.00/Sakarya/19.00)

4- Beşiktaş Kulübü'nün yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 6. yarışı Monaco Grand Prix'si koşulacak.

(Monaco/15.00)

6- Fransa Açık Tenis Turnuvası ilk tur maçlarıyla başlayacak.

(Paris/12.00)

7- Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 6. yarışına Büyük Britanya ev sahipliği yapacak.

(Donington/15.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement