Gündem / 24 Ocak 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 24 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ommer Otel'de düzenlenecek Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı programına katılacak.

24.01.2016 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ommer Otel'de düzenlenecek Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı programına katılacak.

(Kayseri/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile görüşecek.

(Bağdat)

3- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

(İstanbul/12.23) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Valiliği ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, Belediyeyi ziyaretinin ardından Uşak İstişare Toplantısı'na iştirak edecek, bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulunacak.

(Uşak/10.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci·, Yeşilyurt Belediyesinin Anomen Hotel'de düzenleyeceği ödül törenine katılacak.

(Malatya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Elbistan, Afşin ve Göksun kaymakamlıklarını ziyaret edecek ve AK Parti ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş/10.15-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP 2. Olağan Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin beşinci yıl dönümü öncesinde düzenlenecek gösteriler takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılmaya başlayan işsizlerin protestoları izleniyor.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç için Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Topçu Üsteğmen Uğur Taşçı'nın cenazesi, Levent Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Yeniköy Şehitliği'nde toprağa verilecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Uluslararası İran Havacılık Zirvesi'ne katılacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 19. haftaya, Gençlerbirliği- Antalyaspor, Medicana Sivasspor- Eskişehirspor, Gaziantepspor- Bursaspor, Fenerbahçe- Çaykur Rizespor, Trabzonspor- Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/Sivas/13.00/Gaziantep/İstanbul/16.00/Trabzon/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto All- Star 2016 etkinliği Ülker Sports Arena'da düzenlenecek.

Organizasyon kapsamında, yetenek, 3 sayı ve smaç yarışmalarının yanı sıra Spor Toto Basketbol Ligi'nde yer alan oyunculardan kurulu Asya ve Avrupa karmaları arasında maç yapılacak.

(İstanbul/13.30/16.30) (Fotoğraflı)

3- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 16. hafta, Mersin Büyükşehir Belediyespor- Edirne Belediyesi Edirnespor, Orduspor- İstanbul Üniversitesi, Beşiktaş-Yakın Doğu Üniversitesi müsabakalarıyla tamamlanacak.

(Mersin/Ordu/14.00/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 13. hafta, Nilüfer Belediyespor-İmperial Hastanesi İdmanocağı, Fenerbahçe Grundig-Sarıyer Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Bursa/15.00/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 13. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 17. haftanın ilk maçında Üsküdar Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor, Çamlıca Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00)

7- PTT 1. Lig'de 19. haftaya 5 maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

Spor Toto 2. Lig'de 19. hafta, Spor Toto 3. Lig'de ise 22. hafta maçları tamamlanacak.

8- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ana tablo 4. tur müsabakalarıyla devam edilecek.

(Melbourne) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 50 bin liralık drift kamerada
    22:01 50 bin liralık drift kamerada

    Mersin'de drift atan bir sürücü güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi, ehliyetsiz, sigortasız ve muayenesiz olduğu belirlendi. Sürücüye 50 bin 541 TL ceza kesildi, araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.


Advertisement