Gündem / 25 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 25 Ağustos 2016

Gündem / 25 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

25.08.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ve Polonya Dıs¸is¸leri Bakanı Witold Waszczykowski ile görüşecek.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak Erdoğan, Halife ile baş başa görüşecek ve iki ülke arasında yapılacak heyetlerarası görüşmenin ardından konuğu onuruna akşam yemeği verecek.

Başbakan Binali Yıldırım da yemeğe katılacak.

(Ankara/13.00/12.00/11.00/15.00/17.00/17.15/18.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Slovakya Dışi·şleri· Bakanı Mi·roslav Lajcak'ı kabul edecek.

(TBMM/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısına katılıyor.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan ve Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/09.00/12.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'in Şavşat ilçesine gidecek, Ardanuç Belediyesi hizmet binasının açılışını yapacak, Yeşil Artvin Derneğini ziyaret edecek ve Artvin'de açık hava toplantısına katılacak.

(Artvin/12.45/14.30/16.45/17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vestelcity, OSB ve Valiliği ziyaret edecek, iş adamlarıyla toplantıda buluşacak.

(Manisa/10.15-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ'da Valilik ve Emniyet Müdürlüğünü, Malatya'da Valiliği ziyaret edecek, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılışına katılacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları ile toplantı yapacak.

(Elazığ/09.30-10.15/Malatya/14.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Söke'de Balık Yemi Fabrikası açılış törenine katılacak.

(Aydın/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı sektörel güven endeksleri ile ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok'u kabul edecek, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile görüşecek.

Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nda yer alacak, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/10.30/22.15/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ve AB Dönem Başkanı Slovakya'nın Dışişleri ve Avrupa Bakanı Miroslav Lajcak ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/13.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avusturya Şansölyesi Christian Kern ve AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de katılacağı Avrupalı Sosyal Demokrat Liderler Toplantısı yapılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde play-off eleme turu rövanş maçları yapılacak.

Fenerbahçe deplasmanda İsviçre'nin Grasshoppers, Osmanlıspor iç sahada Danimarka'nın Midtjylland, Medipol Başakşehir de deplasmanda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Zürih/20.00/Ankara/21.00/Lviv/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Futbolda Beşiktaş'ın da yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuralarının çekimi yapılacak.

(Monaco/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Kurban Bayramı için hazırlıklar tamam

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

-"Bayram için tüm hazırlıklarımız fazlasıyla tamam. Bayramdan sonrası için de et fiyatlarını artırmaya dönük herhangi bir spekülatif hareket, alan bulamayacaktır"

-"Kurban Bayramı için yeterli, hatta yeterinden fazla hayvanımız mevcut"

"Vatandaşlarımızın bayram sonrası için de hiçbir endişesi olmasın. Çünkü şu anda yalnız kasaplık kesim için 100 bin hayvan ya limanlara ulaşmış ya yolda ya da bağlantısı yapılmış durumda" (Merve Özlem Çakır/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yerli akıllı telefonda ihracat başladı

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan:

"Şu anda bazı ülkelere deneme siparişlerine başladık, numuneleri gönderdik. Türki Cumhuriyetler, Gürcistan, Polonya ve bazı Avrupa ülkelerine gönderdik. Bu hızla artacak. Kısa zamanda büyük rakamlara gelecek"

"Uzun vadede akıllı telefonların en az televizyon kadar bize ilave ciro getireceğine inanıyorum"

(Tolga Albay/İzmir)

3- Enerjisa, gelecek ay yeni tahvil ihracı planlıyor

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar:

"Özel sektörde bir ilke daha imza attık. Önümüzdeki ay içinde ikinci bir tahvil ihracı daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz"

"Tahvil ihracını, elektrik dağıtım şebekemizin güçlendirilmesi, kapasitesinin artırılması ve genişletilmesi ile dağıtım teknolojileri yatırımları için kullanmayı hedefliyoruz"

Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler:

"Türk bankaları sektörü destekleyecek kadar güçlü. Enerji sektöründe son zamanlarda yapılan finansmanlar ve yeniden yapılandırmalar da bunun bir kanıtı"

(Sibel Akbay/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.


Advertisement