Gündem / 25 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 25 Nisan 2014

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avustralya Anıtı'nda, 57. Alay Şehitliği'nde ve Yeni Zelanda Anıtı'nda gerçekleştirilecek anma törenlerine katılacak.

25.04.2015 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

-  AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avustralya Anıtı'nda, 57. Alay Şehitliği'nde ve Yeni Zelanda Anıtı'nda gerçekleştirilecek anma törenlerine katılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Conkbayırı'ndaki temsili alay sancağı devir ve teslimine katılacak.

(Çanakkale/11.00/12.30/13.30/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katılacak.

Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanoviç ile ayrı ayrı görüşecek.

Mabeyn Köşkü'nde Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşit Dostum'u kabul edecek Erdoğan, ardından Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir araya gelecek.

(İstanbul/13.00/15.00/16.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra AK Parti'nin Erzurum mitingine katılacak. Davutoğlu, daha sonra Sivas'a geçerek AK Parti mitingine iştirak edecek ve valiliği ziyaret edecek.

(Erzurum/13.00/13.30/17.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da, seçim çalışmaları çerçevesinde Düsseldorf ISS Dome Arena'da yurt dışındaki partililere seslenecek.

(Düsseldorf) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MÜSİAD 23. Olağan Genel Kuruluna katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

Bakan Yılmaz, daha sonra Batman'da taziye evini, AK Parti Bağlar ve Kayapınar Merkez İlçe Başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Erzurum/11.00/Batman/18.00/Diyarbakır/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Eğribel Tünelleri'nin temel atma törenine katılacak.

(Giresun/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Menderes, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, belediyeleri ve partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

(İzmir/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hamzaköy Blue Park Otelde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak, Kireçtepe'de Bursa Şehitliği'nin açılış törenine katılacak.

(Çanakkale/13.00/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Türk Federasyonu Mönchengladbach Türk Kültür Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.

(Mönchengladbach) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avusturya'da mitinge katılacak.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu'na ve Sevgi Yürüyüşü'ne katılacak.

(İstanbul/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı SKM açılışına ve

Ensar Vakfının düzenlediği Kutlu Doğum programına katılacak.

(İstanbul/14.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kemeraltı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Eğitim Bir-Sen 1. Olağan Kurulu'na katılacak, ziyaretlerde bulunacak, Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları İstişare Toplantısı'nda yer alacak.

(Trabzon/08.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Almanya'da, Türklerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşları tarafından "Soykırım İftiralarına Karşı Dostluk ve Barış Buluşması" yürüyüşü düzenlenecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, Bursaspor-İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor- Kasımpaşa, Eskişehirspor- Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

(Bursa/13.30/Rize/16.00/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol Ligi'nin 28. haftası, Türk Telekom-NSK Eskişehir Basket, Galatasaray Liv Hospital-Darüşşafaka Doğuş, Royal Halı Gaziantep- Banvit ve Pınar Karşıyaka- İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/16.00/İstanbul/Gaziantep/17.00/İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final serisi ikinci maçlarında, Galatasaray Odeabank-Adana ASKİ ve Abdullah Gül Üniversitesi-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/Kayseri/16.00) (Fotoğraflı)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig final etabı 2. devresi ilk maçlarında, Yüreğir Spor Salonu'nda, Galatasaray FXTCR- Ziraat Bankası, Arkas Spor- Halkbank karşılaşacak.

(Adana/14.00/17.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig klasman etabı 2. devre ilk gün maçlarında, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda, Beşiktaş-Maliye Milli Piyango, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Bursa/14.00/16.30) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig klasman etabı 1. devre ikinci gün maçlarında, Sarıyer Belediyespor- Nilüfer Belediyespor, İdmanocağı- Bursa Büyükşehir Belediyespor Antalya Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Antalya/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off grubunda Ardeşen Gençlik ile Muratpaşa Belediyespor karşılaşacak.

(Rize/18.00) (Fotoğraflı)

8- PTT 1. Lig'de 29. haftaya 3 maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 33. haftanın ilk maçında MKE Ankaragücü ile Nazilli Belediyespor, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

(Ankara/15.30) (Fotoğraflı)

9- TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası, Garanti Koza Arena'da oynanacak ön eleme maçlarıyla başlayacak.

Turnuvanın kura çekimi aynı yerde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi
    10:05 Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi

    Çorum'da polis ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulamalarında, kent merkezi ile Kargı ilçesinde 63 araç ve 426 kişi incelendi. Uygulama sonucunda 1 tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ayrıca, çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafiğe aykırı hareket eden 3 araç ve 1 motosikletin sürücüsüne toplam 58 bin 400 lira para cezası uygulandı. Araçlar ve motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi.

  • Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi
    10:04 Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi

    Yerel seçimlere geri sayım sürerken Saadet Partisi, Menemen'de miting düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erduran ve Menemen Belediye Başkan adayı Tekin Alptekin'in birlikte katıldığı mitingde, çözümün Milli Görüş ve Saadet Partisi'nde olduğu mesajı verildi.

  • Çankaya Belediyesi Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
    10:04 Çankaya Belediyesi Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

    Çankaya Belediyesi'nin Kütüphane Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklere her yaştan vatandaş ilgi gösteriyor. Etkinlikler arasında söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri ve Sesli Kütüphane bulunuyor.

  • Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada
    10:03 Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir motosikletli, arkadaşıyla konuşurken elini gaz pedalında unutunca motosikletiyle bir dükkana daldı. Olay, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor
    10:01 Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor

    Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki İsmail Tamer'den 3 gündür haber alınamıyor. Tamer'in son olarak Suriye uyruklu bir gençle gezerken görüldüğü belirtilirken, her ikisine de ulaşılamadığı bildirildi. Ailesi ve arkadaşları sosyal medyadan yardım çağrısı yaparken, polis olayla ilgili tahkikatını sürdürüyor.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi
    10:00 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement