Gündem / 26 Mart 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 26 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Du¨nya Tu¨rk I·s¸ Konseyi Kurultayı'na ve The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek Uluslararası Egˆitim Zirvesi'ne iştirak edecek.

26.03.2016 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Du¨nya Tu¨rk I·s¸ Konseyi Kurultayı'na ve The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek Uluslararası Egˆitim Zirvesi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/13.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fatih Kültür Merkezi'nde, "Gök Sultan Abdülhamid Han" adlı tiyatro eserinin galasına katılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Malatyalı İşadamları Derneğinin programına iştirak edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, esnafla bir araya gelecek, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bulunacak.

(Tekirdağ/10.00-14.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Dünya Türk Girişimciler Kurultayı çalıştay açılışı, bakanlar oturumu ve gala yemeğine katılacak.

(İstanbul/10.00/13.30/19.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bolu Valiliğini, gençlik merkezini ve Gölköy Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret edecek, Karaçayır Mahallesi'ndeki spor kompleksi ile yurt inşaatında incelemede bulunacak.

(Bolu/12.00-17.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, AK Parti İl İstişare Meclisi toplantısına katılacak, DSİ toplu temel atma töreni ve orman köylülerine yönelik kredi sertifikaları dağıtımı merasimine iştirak edecek.

(Malatya/09.15/10.00/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde, İHH Benim Yetim Kardeşim Kompozisyon Yarışması ödül törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası protokolü imza törenine katılacak, Türk Kızılayı Kan Merkezi ile Tuzla Belediyesi Sağlık Tesisleri açılış törenlerine iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/11.00/13.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları izlenecek.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar ve çatışmaları sonlandırmaya yönelik müzakerelerle ilgili gelişmeler takip edilecek.

(Sana) (Fotoğraflı – Görüntülü)

KÜLTÜR-SANAT

1- Müzisyen Murat Salim Tokaç, yönetmen Yüksel Aksu, yazar Kemal Sayar gibi isimler Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen Akson Tepesi Divanı programına katılacak.

(İstanbul/ 10.00) (Fotoğraflı)

2- Mehmet Tekirdağ'ın "Kedigrafi Sergisi" Japon Sanat Merkezi'nde açılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- Tiyatrocu Üstün İnanç'ın yazıp, yönettiği "Gök Sultan Abdülhamid Han" tiyatro oyunu Fatih Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya'da konakladığı otelin sahasında yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Antalya/17.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 23. hafta, Torku Konyaspor- Galatasaray Odeabank, Muratbey Uşak Sportif- Pınar Karşıyaka, Rönesans TED Ankara Kolejliler-Demir İnşaat Büyükçekmece, Royal Halı Gaziantep- Türk Telekom, Trabzonspor Medical Park-Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Konya/15.00/Uşak/16.00/Ankara/Gaziantep/17.00/Trabzon/18.30) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 24. hafta, Yakın Doğu Üniversitesi- Mersin Büyükşehir Belediyespor, Orduspor-BOTAŞ, Galatasaray-Basketbolu Geliştirenler Derneği, Adana ASKİ- Edirne Belediyesi Edirnespor müsabakalarıyla başlayacak.

(Ankara/Ordu/14.00/İstanbul/15.00/Adana/16.00) (Fotoğraflı)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 22. ve normal sezonun son hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

5- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 23. hafta, Maliye Milli Piyango-Ankara Hentbol İhtisas, Beşiktaş Mogaz-Marmaragücü, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Zağnos Erkek Hentbol maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/15.00/17.00/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Suriye'de ateşkesin ilk ayının bilançosu

- Suriye'de uygulanan kısmi ve geçici ateşkes bir ayını doldurdu

- Rejim güçleri muhaliflerin kontrol ettiği bölgelere yönelik saldırılarını sürdürse de sivil yerleşimler nispeten daha az hedef alındı

- Bir ayda yaklaşık 900 kez ihlal edilen ateşkes boyunca 288 sivil öldü

- Sivil kayıplar azalsa da kuşatma altındaki 18 bölgeden yalnızca 6'sına insani yardım gönderilebildi

- BM yetkilileri, Esed rejimi güçlerinin yardımların ulaştırılmasında zorluk çıkardığına dikkati çekiyor

- Kuvvetlerini kısmen azaltan Rusya, rejime yalnızca Tedmur operasyonunda hava desteği sağlıyor

(Ekip-Ankara)

2- Kampüslerdeki güvenlik sistemine "ABD modeli" önerisi

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur:

"Terör örgütleri, 40 yıldır her türlü gerilla tekniğini biliyor. 6 aylık eğitimden geçmiş özel güvenlik, bu örgütlerin ne ajitasyonunu ne yapmaya çalıştığını anlayabilir ne de bir tedbir geliştirebilir"

"ABD'de, şehrin merkezinde de dışında da olan kampüslerin alanlarında polisi görüyoruz. Türkiye'de ise tam tersi. Güvenlik gerekçesiyle oluşturulan sistem, terör örgütlerinin kökleşmesinin önünü açan bir sonuç doğurdu şimdiye kadar. Bu nedenle kampüslerdeki güvenlik sisteminin baştan aşağı gözden geçirilmesi lazım"

"Önerim, Türkiye'de de kampüslerin normal şehir planına dahil edilmesi. Kampüs içindeki sokaklara, şehir merkezindeki gibi numara verilsin. Kampüslerin şehrin dışında, özellikli bir yer olmaktan çıkması lazım. Şehir nasıl korunuyorsa, aynı sistemle korunması lazım"

(Selma Kasap-Ankara)

3- "4.5G teknolojisiyle Türkiye'nin milli geliri artacak"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt:

"4.5G sayesinde şirketlerin verimlilikleri, ciroları ve karlılıkları artacak. Bu teknoloji şirket ile müşteri arasındaki ilişkiye olumlu yansıyacak"

- "Şirketlerin cirolarıyla birlikte vergileri de artacak. Böylelikle Türkiye'nin GSMH'si, milli geliri yükselecek"

- "4.5G ile müşteriler interneti daha fazla kullanırken daha yüksek kotalar olacak ancak birim fiyatlar düşecek. Yani daha fazla interneti daha düşük fiyatlarla kullanacaklar"

(Uğur Aslanhan/Bursa)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement