Gündem / 26 Şubat 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 26 Şubat 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

26.02.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vilayetler Evi'nde, Valiler Toplantısı'nda konuşacak, Resmi Konut'ta MGK Hazırlık Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, JW Marriot Otel'de, esnaf ve sanatkarların temsilcileriyle görüşecek, Genel Merkez'de de Hatay'daki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/09.45/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya'da, Parlamento Dışişleri Komitesi Başkanı Timo Soini ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin Finlandiya temsilciliği yetkilileriyle görüşecek.

(Helsinki)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Patent Enstitüsü Teknoloji Transfer Platformu Toplantısı ile Ankara Gümüşhane Günleri etkinliğinin açılışına katılacak.

(Ankara/10.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Valiler Buluşması"na katılacak.

(Ankara/16.00/17.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'da, Hocalı Anıtı'nda düzenlenen anma töreninde yer alacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Güney Kore'deki temaslarının ardından yurda dönecek.

(Seul) (Fotoğraflı)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki işbirliği protokolünün imza töreninde yer alacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, " Hasan Ali Yücel'in Fikri Dünyası ve Onu Besleyen Kanalları" başlıklı konferansa katılacak.

(Ankara/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay'ın Üsküdar Selimiye Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mövenpick Otelde, İslam İşbirliği Teşkilatı Yönlendirme Komitesi Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuşma yapacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin 2014 yılı "Altın Kalem" ödüllerinin verileceği törene katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)  (Fotoğraflı)

12- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Kadın Seçim Koordinasyonu'nun düzenlediği, kadın örgütlerinin temsilcilerinin yer alacağı basın toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı/Görüntülü)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AKBELGE ve AKBİS eğitim toplantısının açılışında yer alacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Afganistan'ın başkenti Kabil'de,Türk Büyükelçiliğine yönelik düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin gelişmeler izleniyor

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılı 4. çeyrek sanayi işgücü girdi endeksi ile Şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- TRT'nin 50, Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle hazırlanan TRT TV Filmleri Projesi'nin açılımlarının anlatılacağı, yeni başvuru döneminin duyurusunun yapılacağı tanıtım toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Birlik tarafından düzenlenen "Hocalı'ya Adalet" konulu toplantının açılışında konuşma yapacak.

(Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Bursa Temsilciler Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Bursa/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur rövanş maçları oynanacak.

Beşiktaş, İngiltere'nin Liverpool, Trabzonspor, İtalya'nın Napoli takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Napoli/22.05) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında, İstanbul Üniversitesi BGD, Belçika'nın Castors Braine takımını konuk edecek.

(İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 8. hafta maçında, Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Kaunas/19.45)

4- Voleybol Bayanlar Süper Kupa çeyrek finalinde, Galatasaray Daikin- Çanakkale Belediyespor ve VakıfBank-Beşiktaş maçları oynanacak.

(İstanbul/17.00/19.30) (Fotoğraflı)

5- Hentbol Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final maçında, Rainbow Kayseri ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/15.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.


Advertisement