Gündem / 27 Şubat 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 27 Şubat 2014

Gündem / 27 Şubat 2014

ANADOLU AJANSI.

27.02.2014 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Narışkin ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/14.15)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, baş başa görüşeceği Narışkin onuruna  öğle yemeği verecek ve Rusya Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak.

(TBMM-Ankara/11.30/12.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ziyaret edecek ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşacak.

Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenecek, Valiliği ziyaret edecek.

(Burdur/12.15/13.00/Uşak/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sudan'da

Sudan Sağlık Bakanı Bahr İdris Karda ile çalışma kahvaltısında görüşecek İşler ve Müezzinoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Bekri Hasan Salih ile bir araya gelecek, TİKA tarafından Güney Darfur'da yaptırılan Nyala Sudan- Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temsili açılış törenine katılacak.

İşler ve Müezzinoğlu, onurlarına verilen yemeğin ardından TİKA'nın tadilatını yaptığı ve tefriş ettiği Omdurman Ebe Eğitim Okulu ve Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi ile TİKA Hartum Ofisi'ni ziyaret edecek, Sağlık Bakanlığı Hartum İrtibat Ofisi'nin açılışında bulunacak, Türkiye'nin Sudan Büyükelçiliği rezidansında vatandaşlarla buluşacak.

(Hartum)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Valiliği ve esnafı ziyaret edecek, AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu ile AK Parti İl Gençlik Kolları Toplantısı'na katılacak.

(Eskişehir/14.30/15.00/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a ilişkin Bakanlıkta basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Darıca İmam Hatip Ortaokulu, Gebze Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü ile Otomotiv Test Merkezi'nin açılış törenine katılacak, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunacak.

Işık, İstanbul Sanayi Odası İnovasyon Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Kocaeli/10.30-15.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti il başkanlıklarını ziyaret edecek, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde seçim bürosu açılışları ile Yüreğir ve Çukurova'da düzenlenen mitinglere katılacak.

(Adana/Osmaniye/09.30-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Projesi Yatırımlarını İzleme ve Değerlendirme Toplantısına katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/14.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜRSAB- Maliye Bakanlığı Toplantısı ile EUROASİA EXPO-2014 Motosiklet Fuarı'nın açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, Keçiborlu'da AK Parti seçim bürosunun açılışında bulunacak

(Isparta/09.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Burası Türkiye, Burası Manavgat" projesi tanıtım programına katılacak, Söğüt, Altınyayla, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı ve Yeşilova'da seçim iletişim merkezi açılışı ve ziyaretlerde bulunacak, Burdur'da salon toplantısına iştirak edecek.

(Antalya/Burdur/13.00-21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partisinin Muğla il teşkilatı yürütme kurulları ile Öğretmenevinde kahvaltıda bir araya gelecek, partisinin Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçe seçim bürolarının açılışlarına  ve Marmaris ilçe teşkilatının Aqua Otel'deki mitingine katılacak.

(Muğla/08.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, il merkezinde seçim bürosu açılışında ve esnaf ziyaretinde bulunacak. Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize, Kaynarca ve Çakıllı'da seçim bürosu açılışlarına katılacak.

(Kırklareli/12.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- TBMM'den

Genel Kurul'da, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarının görüşmeleri devam edecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da, hükümeti kurmakla görevlendirilen İskan Bakanı İbrahim Mihlib'in çalışmaları, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna'da hükümet kurma çalışmaları ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde parlamento ve başbakanlık binalarının silahlı gruplarca ele geçirilmesiyle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kiev-Akmescit) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Müzakerecisi Andeas Mavroyannis Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda; KKTC müzakerecisi Kudret Özersay da Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulunacak.

(Ankara-Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı Tüketici Güven Endeksi ile Ocak ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 3. yılında Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak, yatsı namazı sonrası Fatih Camisi'nde anma programı düzenlenecek.

(İstanbul/10.30/19.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur rövanş maçları yapılacak.

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda İtalya temsilcisi Juventus ile karşılaşacak.

(Trabzon/22.05) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turu 8. hafta maçları yapılacak.

Anadolu Efes, İspanya'nın Barcelona, Galatasaray Liv Hospital ise İsrail'in Maccabi Electra takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00, Tel Aviv/21.45) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında İstanbul Üniversitesi BGD, Rusya'nın Dinamo Kursk takımını konuk edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 23. hafta son maçında Altay ile Altınordu karşı karşıya gelecek.

(İzmir/13.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 27 Şubat 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi
    08:14 İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ve Bina Sahibi İfade Verdi
    07:58 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ve Bina Sahibi İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka, ifadelerinde detayları paylaştı. Braka, CHP'li kişilerle görüşmelerin avukatları aracılığıyla gerçekleştiğini belirtirken, Yılmaz ise parayı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'ten aldığını söyledi.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.


Advertisement