Gündem / 28 Ekim 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 28 Ekim 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen vatandaşlara resepsiyon verecek, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini kabul edecek.

28.10.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen vatandaşlara resepsiyon verecek, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini kabul edecek.

(Ankara/12.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi'nde, "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" etkinliği ile partisinin Malatya mitingine katılacak.

(Ankara/11.30/Malatya 16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın, Safranbolu, Karabük, Yenice, Kaynaşlı, Düzce ve Akçakoca'yı ziyaret edecek; Karabük'te halka seslenecek.

(Bartın/10.30/Karabük/13.00/Düzce/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti İl Başkanlığını, OBİAL ve MYSİLO fabrikalarını ziyaret edecek, iş adamları ve STK'larla yemekte bir araya gelecek.

(Aksaray/14.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ladik'te muhtar ve STK temsilcileri ile kahvaltıda buluşacak, Kavak Çimento Fabrikası'nı ziyaret edecek, Kavak Dernekler Federasyonu üyeleriyle görüşecek.

(Samsun/10.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü, İl Jandarma Komutanlığını ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edecek, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Sakarya/10.00-14.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ilçesinde çiftçiler ile kahvaltının ardından Sinanpaşa, Salar- Sülümenli beldelerini ziyaret edecek, kent merkezinde gençlerle buluşacak.

(Afyonkarahisar/09.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültürpark'ta sanayici ve işadamları ile bir araya geliyor.

Müezzinoğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Heykel Meydanı'nda düzenlenecek törene de katılacak.

(Bursa/09.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, Rum, Süryani, Ermeni ve Yahudi toplum temsilcileriyle bir araya gelecek; Figen Yüksekdağ ise partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısının ardından Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu belediyelerinin toplu açılış törenlerine katılacak, Kadın El Emeği Pazarı'nı ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00/Van/09.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Mısır'da parlamento seçimlerinin birinci aşamasının ikinci turu ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Wyndham Grand İstanbul Levent Otel'de "Enflasyon Raporu 2015-IV"ün tanıtım toplantısında sunum yapacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TCMB'nin, 21 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları açıklanacak.

(Ankara/14.00)

3- TÜİK, ağustos ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 10. haftası, Kayserispor- Çaykur Rizespor, Bursaspor-Medicana Sivasspor ve Trabzonspor- Gaziantepspor maçlarıyla başlayacak.

(Kayseri/Bursa/19.00/Trabzon/21.45) (Fotoğraflı)

2- PTT 1. Lig'in 10. haftasında, Denizlispor- Kayseri Erciyesspor, Giresunspor- Altınordu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor- Şanlıurfaspor karşılaşmaları oynanacak.

(Denizli/15.30/Giresun/17.00/Gaziantep/20.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Trabzonspor Medical Park-Buducnost Voli, PAOK- Beşiktaş Sompo Japan, Steaua CSM Eximbank Bükreş- Banvit ve Galatasaray-Hapoel maçları yapılacak.

(Trabzon/19.00/Selanik/20.00/Bükreş/20.45/İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Good Angels-Galatasaray, Bourges Baskets-AGÜ Spor ve ESBVA-LM- Fenerbahçe karşılaşmaları oynanacak.

(Kösice/19.45/Bourges/21.00/Villeneuve d' Ascq/22.00) (Fotoğraflı)

5- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Adana ASKİ deplasmanda Slovakya'nın Piestanske Cajky takımıyla karşılaşacak.

(Piestany/20.00)

6- FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda, Türk Telekom-Kumanovo ve Royal Halı Gaziantep-Inter Bratislava karşılaşmaları oynanacak.

(Ankara/18.45/Gaziantep/19.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank, İtalya'nın Igor Gorgonzola, Fenerbahçe ise Almanya'nın Dresdner takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00/Dresden/21.00) (Fotoğraflı)

8- Erkekler Voleybol 1. Lig'de ilk haftanın son maçında Maliye Milli Piyango, TVF Başkent Spor Salonu'nda Galatasaray'ı konuk edecek.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement