Gündem / 28 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 28 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katılacak.

28.05.2015 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katılacak.

Nevşehir'de Belediye Başkanlığını ve Valiliği ziyaret edecek Erdoğan, Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda halkla buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da Valiliği ziyaret edecek, kent meydanında vatandaşlarla buluşacak ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/11.00/Nevşehir/13.30/14.15/15.00/Aksaray/17.15/18.00/19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Siirt, Tunceli ve Malatya mitinglerine katılacak.

(Siirt/12.00/Tunceli/15.00/Malatya/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pursaklar ve Keçiören'de vatandaşlarla buluşacak, partisinin Aydın mitingine katılacak, İzmir Ticaret Borsasında konuşma yapacak.

(Ankara/14.30/Aydın/18.00/İzmir)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, esnaf ziyareti yapacak, Akyazı'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek, Roman şenliğine ve Sakarya Amatör Futbolcular Derneğinin ödül törenine katılacak.

(Sakarya/15.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Letonya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Andrejs Pildegovics tarafından, onuruna verilecek çalışma yemeğine iştirak edecek.

Bozkır, Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali'nde bulunacak.

(Riga/12.00/İstanbul/21.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katılacak.

TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yıllık Sanayici Bilgilendirme Toplantısı'na iştirak edecek Işık, kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/Kocaeli/16.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 42. İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

(Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bayramyeri Kaleiçi esnafı ile kahvaltıda bir araya gelecek, Gama Tekstil firmasını ziyaret edecek, Bakırlı Örnek Caddesi esnafının hayır yemeğine katılacak.

Zeybekci, Rateks tekstil firmasını ziyaretinden sonra, Çivril'de miting yapacak, Çıtak, Kıralan ve Kocabaş mahallelerini ziyaret edip, Yeni Mahalle'de miting düzenleyecek.

(Denizli/09.45-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri OSB 1. Bölge'de fabrika ziyaretleri ve incelemeler yapacak.

(Kayseri/12.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vezirköprü'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, esnaf ziyareti yapacak, Arıca Mahallesi'nde rahmet duasına katılacak ve ilçede bazı mahalleleri ziyaret edecek.

(Samsun/10.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, esnafla kahvaltıda bir araya gelecek, besicilerle görüşecek.

(Kırşehir/09.30-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kayapınar ilçesinde esnafı ziyaret edecek, Doğa Sporları Kulübü üyeleriyle bir araya gelecek, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Hastanesinin açılışına katılacak.

(Diyarbakır/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hugo Boss, CMS, Esbaş, Ayakdaş ve Konfor Mobilya fabrikalarını ziyaret edecek, Gaziemir Sarnıç Ana Cadde'de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(İzmir/12.00-16.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesini ziyaret edecek, tekstil işçileriyle buluşacak, esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Yıldırım'da halkla buluşacak Müezzinoğlu, Nilüfer'de vatandaşlara seslenecek.

(Bursa/11.00-22.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Keşap Durağı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Alanı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Giresun/12.00/Rize/15.30/Trabzon/18.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Seydişehir, Beyşehir, Ilgın ve Akşehir'de düzenleyeceği mitinglere iştirak edecek.

(Konya/11.45-9.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Büyükçemece'de iş adamları ile kahvaltılı toplantı yapacak.

Şentop, Şişli Öğretmenevi ve Emin Saraç İmam Hatip Lisesi Kültür Merkezi'nde "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferanslara katılacak.

(İstanbul/10.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakere süreci kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, yılın ilk çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi ile ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda PTT 1. Lig play-off yarı final ilk maçlarında Samsunspor-Albimo Alanyaspor, Antalyaspor-Adana Demirspor karşı karşıya gelecek.

(Samsun/19.00/Antalya/21.30) (Fotoğraflı)

2- Erkekler Hentbol Süper Lig'de Beşiktaş Mogaz ile Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor arasındaki play-off final serisinin üçüncü maçı Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- Futbolda Spor Toto 3. Lig'den 2. Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı 2. Grup play-off final maçında Sivas Dört Eylül Belediyespor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor, Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

(Sakarya/19.00) (Fotoğraflı)

4- Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement