Gündem / 3 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 3 Eylül 2016

Gündem / 3 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin'de, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşecek.

03.09.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin'de, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşecek.

(Hangzhou) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu kabul edecek, Finans Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Ankara14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'de Türk toplumu ve Amerikalı Müslümanların temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Chicago) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İdil Kaymakamlığı ile esnafı ziyaret edecek, DSİ Dicle nehir ıslah çalışmasını inceleyecek, Grand Silopi Hotel'de düzenlenen toplantıya katılacak, Silopi'de esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

(Şırnak/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Sakarya'nın kardeş ili Siirt'te Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Organize Sanayi Bölgesini ve Tillo ilçesini ziyaret edecek.

(Siirt/10.00-14.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da VIII. Uluslararası Kervansaray Buluşması'na katılıyor.

Tüfenkci, Batman esnafını ziyaret edecek, istişare toplantısına iştirak edecek.

(Malatya/09.00/Batman/16.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'da, AB Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı kapsamında üye ülke dışişleri bakanlarıyla çalışma kahvaltısına katılacak, "Terörle Mücadele ve Radikalleşmenin Önlenmesi" başlıklı oturuma iştirak edecek.

(Bratislava) (Fotoğraflı)

2- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı)

KÜLTÜR SANAT

1- Ahmet Nejat Birdevrim'in "Toprağa Yansıyan Yaşanmışlık" sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sergilenecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bağımsız Sanat Vakfınca "Yurtsuzlaşma" temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Trienali açılışı, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)

3- Sanatçı Tarkan, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağı I Grubu ilk maçının hazırlıklarını Zagreb'deki SRC Zapresic Stadı'nda basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

(Zagreb/20.00) (Fotoğraflı)

2- 20 Yaş Altı Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2. Grup'taki ikinci maçında Belarus ile karşılaşacak.

(Varna/15.00)

3- Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Erkek Hentbol Takımı, EHF Kupası 1. tur ilk maçında, THF Spor Salonu'nda, Hırvatistan temsilcisi GRK Varazdin 1930 ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

4- Atletizmde Turkcell Süper Lig final yarışmaları Naili Moran Pisti'nde başlayacak.

(Ankara/16.00)

5- Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de 2016-2017 sezonu, ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

6- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 1. turunda gruplarda ikinci maçlar yapılacak.

7- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış töreni yapılacak.

(Çolpon-Ata/17.30)

ÖZEL HABER

1 - Cepten internete "4,5G" dopingi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"4,5G hizmetlerinin fiili olarak sunulmaya başlamasıyla elektronik haberleşme sektöründe önemli bir değişim başladı. 1 Nisan-30 Haziran arasındaki 3 aylık dönemde, cihazı ve SIM kartı bu hizmete uyumlu olan ve 4,5G hizmetinden faydalanan vatandaşlarımızın sayısı 13,3 milyona ulaştı. 38,6 milyon vatandaşımız ise 4,5G aboneliğini tercih etti"

"4,5G hizmeti, hızlı internet erişiminin yanında vatandaşlarımızın internet kullanımını da artırdı. Aylık mobil internet kullanımı, bir önceki döneme göre yüzde 21 artarak 1,92 gigabayta çıktı. 4,5G hizmete sunulmadan önceki dönemde ise bu artış yüzde 9,7 seviyesindeydi"

(Ankara/ Arife Yıldız Ünal)

2- Gençler paralarını "çeyiz"ine saklıyor

Hem birikim yapmaya olanak sağladığı hem de devlet katkısından yararlanma imkanı sunması dolayısıyla büyük ilgi gören çeyiz hesabı, uygulamaya başlanmasından bu yana geçen 3,5 ayda bankaları da memnun etti. Söz konusu dönemde 12 bankada biriken tutar 6,5 milyon TL'yi aştı

Kuveyt Türk Bireysel Bankacılık Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral:

"Genel anlamda müşterilerin ilgi gösterdiği bir ürün olan çeyiz hesabı için bugüne kadar yaklaşık bin başvuru talebi aldık"

Halkbank Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal:

"2016 yılı için aylık ödeme planı için 105,58-1.055,8 TL, 3 aylık ödeme planı için ise 316,74-3.167,4 TL ödeme aralıkları belirleniyor"

Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar:

"Temmuz sonu itibarıyla 7 binden fazla kişiye ulaşılarak yaklaşık 4 milyon lira tutarında bir büyüme sağlanmıştır"

(Handan Güneş/İstanbul)

3- Dünya rekoru için limitleri zorlayacak

Paraşütçü Volkan Şekerci, hiçbir koruyucu ekipman ve oksijen desteği olmadan, Everest Dağı'nın iki katı yükseklikteki bir irtifadan atlayış yaparak dünya rekoru kırmayı hedefliyor

Şekerci, bir yıl sürecek fiziksel ve mental hazırlığın ardından, kendisini -70 derece soğuktan koruyacak özel tulumu ve kaskını giyerek, Antalya'da 45 bin fit yükseklikten uçaktan atlayacak

Paraşütçü Şekerci: "Evet korkuyorum ama Türk Bayrağı'nı, yukarı taşımaktan daha önemli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu içsel ve mental bir savaş. Umarım yapacağız ve o korkunun da yenilebilir olduğunu insanlara göstereceğiz"

"Yüksek irtifa, az oksijen, inanılmaz bir mental çalışma, çok büyük bir iç disiplin gerektiren bir şey. Düşük basınca dayalı bilinç kaybı yaşamamak, ölüme neden olan hipoksi toleransını yükseltmek için ekiple birlikte basınç odası testleri, sağlık kontrolleri ve düzenli kondüsyon çalışmaları yapacağız"

(Çiğdem Alyanak/ İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 3 Eylül 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement