Gündem / 5 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 5 Eylül 2016

Gündem / 5 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'deCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde, "Güçlü Uluslararası Ticaret ve Yatırım" başlıklı toplantının ardından liderler onuruna verilecek resepsiyon ile "Kapsayıcı ve Karşılıklı Olarak Bağlantılı Kalkınma" konulu yemekli çalışma oturumuna katılacak.

05.09.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde, "Güçlü Uluslararası Ticaret ve Yatırım" başlıklı toplantının ardından liderler onuruna verilecek resepsiyon ile "Kapsayıcı ve Karşılıklı Olarak Bağlantılı Kalkınma" konulu yemekli çalışma oturumuna katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısı düzenledikten sonra Türkiye'ye hareket edecek.

(Hangcou)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanlığında, Çankaya Belediyesi şirketleri ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılacak toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Malazgirt ve Bulanık ilçe binaları önünde vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Muş/12.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Muğla İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(Muğla/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Ailesi tarafından, Can Yayınları'nın katkılarıyla Erdal Öz anısına her yıl bir şaire ya da yazara verilen 9. Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün sahibi Cezayir Restaurant'da açıklanacak.

(İstanbul/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneğinin, Suriyeli çocuklarla yaptığı ilk çalışmanın ürünlerinden oluşan sergi, Cezayir Restaurant'da açılacak.

(İstanbul/15.00)

SPOR

1- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde D, G ve I gruplarında ilk maçlar yapılacak.

I Grubu'nda yer alan Türkiye, deplasmanda Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

(Zagreb/21.45) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda Efeler ve Sultanlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstür çekimi Ankara Green Park Otel'de yapılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar sürüyor. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesinin üzerine çıkacak"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"(Charter seferlerinin başlaması) Öyle umut ediyorum ki bu adımlar hızlanarak devam edecek. Yaş sebze ve meyve ihracatının da başlamasıyla Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesini yakalayıp daha da üzerine çıkacak"

"Mısır halkıyla Türk halkı derin tarihi bağları bulunan iki millet. Dolayısıyla bu milletin menfaatine olan her noktada biz adım atmaya hazırız"

"(Fetullah Gülen'in iadesi) Umarım ABD, Türkiye'nin hassasiyetini anlar ve müttefik, dost olduğunu gösterir"

(Volkan Kaşik/Malatya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ANALİZ - Avro Bölgesi "düşük enflasyon" çıkmazında

Ortak para birimi ve yasal ödeme aracı olarak avroyu seçen 19 AB üyesinin oluşturduğu Avro Bölgesi'nde, ECB'nin aldığı radikal tedbirlere karşın bir türlü toparlanamayan "inatçı düşük enflasyon" sorun olmaya devam ediyor

Küresel ekonomideki gelişmeler, AB'deki siyasi belirsizlikler ve banka hisseleri başta olmak üzere pay piyasalarındaki dalgalanmalar gibi nedenler de Avro Bölgesi'ndeki enflasyon görünümünü negatif etkiliyor

ECB'nin Avro Bölgesi'nde fiyat istikrarını sağlamak için yüzde 2'ye yakın seviyede hedeflediği enflasyonun, 2016'daki gelişimine bakıldığında da dalgalı bir seyir izlediği dikkati çekiyor

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)

3- "Kanal İstanbul projesinin finansmanı hayalimdir"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş:

"Nasıl ki 3. köprü, 3. havaalanı, Kıbrıs Barış Suyu gibi mega projelere destek verdiysek bu milli projeye (Kanal İstanbul) destek olmak da benim hayalimdir. Çünkü bu, tarihi değiştirecek özellikleri içinde barındıran bir proje"

"Biz yüzde 12 ile mevduat toplayıp yüzde 9 ile konut kredisi verirsek işletme olarak topu dikeriz. Yönetici olarak sorumluluğumu yerine getirmemiş olurum. Faiz seviyelerinden ziyade düşük enflasyon ile büyüme önemli"

"Varlık fonlarının kurulması durumunda mega projelerin finansmanında bankaların dışlanma durumu olmayacak. Bilakis sinerji ortaya çıkacak"

"Turizmde bu yıl büyük bir fren oldu. 120 kilometre hızla giden bir araca bir anda fren yaptırırsanız camdan fırlayanlar olur. İşte camdan fırlayanlar olmasın diye biz hava yastıklarımızı kullanıyoruz"

"Uçak düşürülmesi olayını hiç hatırlamak istemiyorum. Benim için bir travma gibiydi ve çok üzüldüm"

(Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement