Gündem / 6 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 6 Kasım 2016

Gündem / 6 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenecek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi ve Academic Hospital açılış törenlerine katılacak.

06.11.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenecek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi ve Academic Hospital açılış törenlerine katılacak.

(İstanbul/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası açılışı ile Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım törenine, Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım törenine ve Erzincan Atletizm Pisti'nin açılışına iştirak edecek.

Yıldırım, Bayburt'ta toplu açılış ve temel atma töreninde bulunacak.

(Erzincan/10.30/16.00/17.30/Bayburt/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve Kozlu Belediyesini ziyaret edecek, partisinin İl Danışma Meclisi'ne katılacak.

Özhaseki, Karadeniz Ereğli'de, Belediyeyi ve partisinin ilçe başkanlığını ziyaret edecek.

(Zonguldak/11.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılışına katılacak.

(Düzce/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Bulgaristan'da halk, görev süresi dolan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in yerini alacak yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gidecek.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare- Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta, Çaykur Rizespor- Adanaspor, Osmanlıspor- Kayserispor, Akhisar Belediyespor- Fenerbahçe, Atiker Konyaspor- Kasımpaşa maçlarıyla tamamlanacak.

(Rize/13.30/Ankara/16.00/Manisa/Konya/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2020 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 1. ön eleme turu B Grubu ikinci maçında Türkiye, deplasmanda Kosova ile karşılaşacak.

(Priştine/21.30)

3- Golfte "Turkish Airlines Open 2016" turnuvası, Regnum Carya Golf Resort Otel sahasında sona erecek.

(Antalya/09.15) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 5. haftaya, Demir İnşaat Büyükçekmece- Gaziantep Basketbol, Best Balıkesir- Banvit, Galatasaray Odeabank- Trabzonspor Medical Park maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/14.00/17.00/Balıkesir/16.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3. haftaya Canik Belediyespor-Fenerbahçe, Yakın Doğu Üniversitesi-Tosyalı Toyo Osmaniye müsabakalarıyla devam edilecek.

(Samsun/15.00/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi'nde 4. hafta, İnegöl Belediyespor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla tamamlanacak.

(Bursa/15.30) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 3. hafta 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

8- TFF 1. Lig'de 10. hafta 5 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

9- Spor Toto 3. Lig'de 1. Grup'ta 12'nci, 2. ve 3. Gruplarda ise 10'uncu hafta karşılaşmaları yapılacak.

ÖZEL HABER

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"(S&P'nin, Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltmesi) S&P'nin bu süreçte Türkiye'deki reform gündemine vurgu yapmış olması gerçekten yapmış olduklarımızı takdir etmeleri bakımından önemli. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili değerlendirmeleri zaman zaman birbirinden farklı da olabiliyor. Biz önümüze bakıyoruz, işimize bakıyoruz"

"Açık bir yapısal reform gündemi oluşturduk. Bunları da takvime bağladık ve bunları teker teker uygulamaya koyduk. Bundan sonra da kredi derecelendirme kuruluşları kendi değerlendirmelerini yapsınlar. Biz ülkemizin önceliklerini, ülkemizin reforma olan ihtiyacının farkındayız"

"Türkiye'nin şu anda önündeki en önemli yapısal gündem anayasadır. Hükümet olarak da bu konuda gerekli çalışmaları tamamladık. Yakın bir zamanda inşallah Meclis'e getireceğiz"

"Türkiye olarak ileriki dönemde özellikle çevreye duyarlı otomotiv sektörünü teşvik etmek amacıyla salınım olan emisyona dayalı bir vergilendirme sistemine geçiyoruz"

(Zehra Melek Çat/Erzurum)

2- ABD ekonomisinin kaderini başkanlık seçimleri belirleyecek

ABD'de salı günü yapılacak başkanlık seçimlerini kimin kazanacağı, ülke ekonomisinin geleceği açısından büyük önem taşıyor

Demokrat Clinton'ın galibiyeti mevcut ekonomi politikalarının devam etmesine, Trump'ın zaferi ise ticaret anlaşmalarından, Fed'e kadar birçok alanda radikal değişiklikler yaşanmasına yol açacak

İki adayın ekonomi politikalarındaki büyük farklılıklar, seçim sonuçlarının hem ABD hem de dünya ekonomisi açısından kritik rol oynacağını anlamına geliyor

(Gülbin Yıldırım/Washington)

3- Günde 671 milyon dakika "cep"ten konuştuk

Türkiye'de yılın ilk yarısında cep telefonundan konuşma süresi, ortalama 671 milyon dakika oldu

Söz konusu dönemde toplam ses trafiği, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 artarak 122 milyar dakika olarak gerçekleşti

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement