Gündem / 6 Ocak 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 6 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya gelecek.

06.01.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya gelecek.

Erdoğan, Microsoft'un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'yı kabul edecek.

(Ankara/13.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

(TBMM/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı törenine katılacak.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, ABD Genelkurmay Başkanı J. F. Dunford'ı kabul edecek, ardından aydınlar ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelecek, AK Parti Büyükşehir ve İl Belediyeleri Değerlendirme Toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11.00/13.15/17.00/20.00)

4- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir için Ordu'nun Akkuş ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ordu/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ABD'de düzenlenecek Türkiye konulu konferansa katılacak.

(Washington)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı Volkan Bozkır, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kültür Bakanı Kutlu Evren ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşecek.

Bozkır, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak tarafından verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı tevdi törenine katılacak, "Türkiye, AB ve Kıbrıs" konulu konferansta yer alacak.

(Lefkoşa)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, işçi ve işveren konfederasyonları genel başkan ve temsilcilerinin katılacağı Üçlü Danışma Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nail Sanlı ile beraberindeki heyeti kabul edecek

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelecek

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM'den

- Meclis Genel Kurulu'nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, dövizle askerlik, nüfus hizmetleri, küçük ve orta ölçekli işletmelere prim desteğiyle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda BM Kadın Birimi ile birlikte yürütülen "Türkiye'de siyasi liderlik ve siyasi katılımda toplumsal cinsiyet eşitliği projesi" hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak ve alt komisyonlar belirlenecek.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, İran'a resmi ziyarette bulunacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suudi Arabistan'da aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edilmesine yönelik gelişmeler izleniyor.

(Riyad/Tahran/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki yürütülen operasyonlar takip ediliyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Kadın voleybolunda 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri devam ediyor. TVF Başkent Salonu'nda düzenlenecek elemelerin üçüncü gününde Belçika- İtalya, Almanya- Hırvatistan ve Türkiye- Hollanda maçları oynanacak.

(Ankara/14.00/16.30/19.30) (Fotoğraflı)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2017 Dünya Şampiyonası Elemeleri 5. Gruptaki ilk maçında deplasmanda Belçika ile karşılaşacak.

(Kortrijk/21.00)

3- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası son 32 turu gruplarında ilk hafta maçlarında Banvit- Bayern Münih, Pınar Karşıyaka- Trabzonspor Medical Park ve Galatasaray Odeabank-CAI Zaragoza maçları oynanacak.

(Balıkesir/19.00/İzmir/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda 2. tur gruplarında ikinci hafta maçlarında Royal Halı Gaziantep-Fraport Skyliners ve Boras Basket- Türk Telekom maçları oynanacak.

(Gaziantep/19.00/Boras/20.00) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 9. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Slovakya'nın Good Angels takımıyla karşılaşacak.

(Kösice/18.45)

6- Hentbol Bayanlar 1. Lig'in 14. haftasının ilk maçında Zağnosspor ile Yenimahalle Belediyespor, karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/18.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement