Gündem / 8 Aralık 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Aralık 2016

Gündem / 8 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

08.12.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/16.00/14.30/13.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ayrı ayrı görüşecek.

Yıldırım, Sheraton Oteli'nde düzenlenecek Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'na katılacak.

(Ankara/10.45/11.15/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilecek "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasının tanıtım toplantısına katılacak.

Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi akademik yıl açılış töreni ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gecesi programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Düzce/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında alınan bilgisayarların şehit yakınlarına dağıtımı törenine katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ziyaret edecek, çeşitli temaslarda bulunacak.

(Van/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde Bakanlık ve Anadolu Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin İlk Yerli Zeka Ölçeği tanıtım toplantısına katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in Çay ilçesindeki cenaze törenine iştirak edecek.

(Afyonkarahisar/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile BDDK ve SPK'nin 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye İnovasyon Haftası'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, ekim ayı perakende satış hacmi ve sanayi üretim endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dönem başkanlığını Almanya'nın yaptığı 23. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak.

(Hamburg) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, " Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" açılış programında bulunacak, AB ülkelerinin büyükelçileri onuruna akşam yemeği verecek.

(Adana/14.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İtalya'da Başbakan Matteo Renzi'nin istifası sonrasında gelişmeler takip ediliyor.

(Roma)

4- İsrail-Yunanistan- Güney Kıbrıs üçlü zirvesi düzenlenecek.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatma altında tuttukları Halep'in doğusuna yaptıkları saldırılar ile Suriye içindeki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi açılışına, "9. Erken Rezervasyon Kampanyası" basın toplantısına, 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresine iştirak edecek.

Avcı ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cevahir AVM'de İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenecek "Jennifer'ın Düğünü/ Osman Gazi" oyununun galasına katılacak.

(İzmir/11.00/14.00/15.00-İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından spor tesislerinde incelemede bulunacak, Süleyman Bin Halid Yurdu ile Valiliği ziyaret edecek.

(Diyarbakır/14.30-18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Avrupa Ligi gruplarında son hafta maçları yapılacak.

Osmanlıspor Ankara'da Zürih, Atiker Konyaspor da Konya'da Gent'i konuk edecek.

Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord ile karşılaşacak.

(Ankara/Konya/19.00/Rotterdam/21.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Fenerbahçe, Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası D Grubu'nda Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Slovakya'nın Good Angels takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Kösice/20.00)

5- Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupası 16'lı finaller ikinci maçında Galatasaray HDI Sigorta, Güney Kıbrıs'ın Pafiakos Pafos takımını konuk edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- FETÖ mensuplarına elektronik kelepçeli takip

Aralarında eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici ile eski üyeler Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in de bulunduğu 285 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu elektronik kelepçeyle takip ediliyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım:

"FETÖ mensubu olduğu şüphesiyle tutuklama alternatifi olarak elektronik kelepçe tedbiri uygulanan 285 kişinin infazı takip ediliyor. Bunların ağırlıklı bölümü ev hapsi kapsamında konutta takip ediliyor. Şu ana kadar herhangi bir ihlal durumu söz konusu olmamıştır. Sistem sorunsuz olarak çalışmaktadır"

(Kemal Karadağ/Ankara)

2- Dış ticarette milli para kullanımında tarihi dönemeç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği dış ticarette milli para kullanımı çağrısının ardından TCMB ile Çin Merkez Bankası arasında ilk para takası gerçekleştirildi

TL-yuan para takası anlaşması kapsamında ilk işlem 30 Kasım 2016'da yapıldı

ICBC Turkey Bank, anlaşma kapsamında 450 milyon TL büyüklüğünde kullanım gerçekleştirdi

ICBC Turkey Bank Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler:

"Bu gelişmelerin devamı gelecek. Katılım bankacılığı, emtia, faiz ve hisse senedi swap'ları gibi uygulamalar yakında öne çıkabilir"

"Güneşin doğduğu yerlere ortak kültür, üniversiteler, banka ve teknoloji şirketleri ile ulaşacağız"

(Bekir Gürdamar/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement