Gündem / 8 Kasım 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Kasım 2014

Gündem / 8 Kasım 2014

ANADOLU AJANSI.

08.11.2014 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği 10. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü Yemeği'ne katılacak. (İstanbul/18.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hacı Bektaş Aşure Günü etkinliğine, AK Parti Üsküdar ve Küçükçekmece ilçe kongrelerine, DEİK Genel Kurulu'na katılacak.

(Nevşehir/11.30/İstanbul/15.00/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şahkulu Sultan Dergahı ile Karacaahmet Sultan Dergahını ziyaret edecek, aşure ve lokma dağıtımına katılacak.

(İstanbul/12.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MÜSİAD Şubesi yeni hizmet binasının açılış töreni ile Kafkas Diasporası 8. Yılın En İyileri ödül törenine katılacak.

(Bursa/13.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avusturya'da.

Kurtulmuş, basın mensuplarıyla kahvaltının ardından Avusturya'ya Göçün 50. Yıl Etkinlikleri Açılış Programı'na katılacak, "50 Yıl 50 Fotoğraf" sergisini gezecek ve canlı yayın programlarında gündeme ve Avusturya'ya Göçün 50. Yılına ilişkin soruları yanıtlayacak.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde Marriott Otel'de düzenlenecek Reform Eylem Grubu toplantısına katılacaklar.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çayırova İlçe Kongresine katılacak.

(Kocaeli/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bolu İl Danışma Toplantısı'na katılacak, Bolu Belediye Başkanlığını ve valiliği ziyaret edecek.

(Bolu/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Bismil İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Diyarbakır/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katılacak. Yılmaz, AK Parti Ardahan İl Başkanlığı Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bulunacak, valiliği ziyaret edecek.

(Artvin/11.30/Ardahan/13.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin Hakkari Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak, valiliği ziyaret edecek. Çalık, il danışma toplantısının ardından sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Hakkari/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Babaeski İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katılacak.

(Kırklareli/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Sarıçam İlçe Kongresi'ne iştirak edecek.

(Adana/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Karabük/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti'nin Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Tekirdağ/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, 33. Uluslararası İstanbul Kitap ve 24. Uluslararası Sanat Fuarları açılış törenine katılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nicos Anastasiades ve Başbakan Andonis Samaras ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 9. haftada Mersin İdmanyurdu- Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor- Galatasaray ve Fenerbahçe- Çaykur Rizespor maçları yapılacak.

(Mersin/14.30/Karabük/18.00/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- PTT 1. Lig'de 9. hafta mücadelesine Altınordu-Antalyaspor ve Samsunspor- Şanlıurfaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Manisa/14.00/Samsun/18.30) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Voleybol 1. Liglerinde bayanlarda 6 maç yapılacak, erkeklerde ise Gümüşhane Torul Gençlik-Arkas Spor maçı oynanacak.

(Torul/13.00) (Fotoğraflı)

4- Türkiye Basketbol Ligi 5. haftası 5 maçla başlayacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 3. haftasında da 3 maç yapılacak. (Fotoğraflı)

5- Hentbol Erkekler Süper Ligi 6. haftasında 2 maç yapılacak. (Fotoğraflı)

6- 22. Dünya Karate Şampiyonası Almanya'nın Bremen kentinde devam ediyor.

(Bremen) (Fotoğraflı)

7- Dünya Halter Şampiyonası Kazakistan'ın Almatı kentinde başlıyor.

(Almatı) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 8 Kasım 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Gönül Mutfağı, Ramazan Ayı Boyunca Afetzedelere Yemek Hazırlıyor
    11:40 İskenderun'da Gönül Mutfağı, Ramazan Ayı Boyunca Afetzedelere Yemek Hazırlıyor

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremin ardından gönüllülerin katılımıyla kurulan 'Gönül Mutfağı'nda, ramazan ayı boyunca afetzedeler için günlük 12 bin kişilik yemek hazırlanıyor. İbrahim Çeçen Konteyner Kenti'ndeki mutfakta, 70 gönüllü iftar sofraları için her gün üç çeşit yemek yapıyor. Gönüllülerce hazırlanan yemekler, ilçedeki depremzedelere ulaştırılıyor. İftar yemeğinin yanı sıra yaklaşık 2 bin kişilik de sahurluk hazırlayan gönüllüler, ihtiyaç sahipleri için de ramazan kolisi dağıtıyor.

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.


Advertisement