Gündem / 8 Temmuz 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'daErdoğan, Kuzey Atlantik Konseyi'nin devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki toplantısının Ulusal Stadyum'daki açılış oturumuna katılacak, aile fotoğrafı çekiminde yer alacak.

08.07.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'da

Erdoğan, Kuzey Atlantik Konseyi'nin devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki toplantısının Ulusal Stadyum'daki açılış oturumuna katılacak, aile fotoğrafı çekiminde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından Cumhurbaşkanlığında verilen yemeğe katılacak.

(Varşova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şehit Yüzbaşı Erdinç Şatırer'in ailesini, Gazi Uzman Onbaşı Serdar Aladaş ve ailesini, Gazi Uzman Çavuş Ertuğrul Demir ve ailesini ziyaret edecek.

Eroğlu, Emirdağ, Bayat, İscehisar ve Çobanlar ilçelerinde bayramlaşma programlarına katılacak, Park Afyon'a ziyarette bulunacak.

(Afyonkarahisar/10.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Çin Halk Cumhuriyeti'nde ikili görüşmelerde bulunacak.

(Şanghay) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi toplanacak. NATO Zirvesi sırasında AB-NATO Ortak Deklarasyonu imzalanacak.

(Varşova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Başkanı Barack Obama, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Varşova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde başlayacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

2- Avrupa Atletizm Şampiyonası, Hollanda'da devam edecek.

(Amsterdam)(Fotoğraflı)

3- Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın ana tablo maçları, tek ve çift erkekler yarı final müsabakalarıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da devam ediyor.

(Londra)(Fotoğraflı)

4- Fransa Bisiklet Turu'nun 7. etabı koşulacak.

(Lisle-Jourdain/15.15)

ÖZEL HABER

1- "İstinaf mahkemeleri yargılamaları hızlandıracak"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:

"İstinaf yargılamasının faaliyete geçmesiyle ceza yargılamalarındaki davaların yaklaşık yüzde 91'i, hukuk yargılamalarındaki davaların yüzde 89'u ve idari yargılamalardaki davaların yüzde 80'i, istinaf mahkemelerinde kesinleşecektir. Bu, pek çok davanın kısa sürede sonuçlanması, karara bağlanması sonucunu doğuracaktır"

"(Çek Kanunu ile İcra ve İflas Kanunu'ndaki değişiklik) Bu düzenleme, kestiği çek karşılıksız çıkan insanımıza önce adli para cezası öngörerek, hapse girmeden önce borcunu ödeme konusunda üzerine düşenleri yapması bakımından büyük bir baskı oluşturacaktır ve onu borcu ödemeye zorlayacaktır"

(Özcan Güney/Yozgat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması esnafın epeydir bizden talep ettiği bir konu. Bu talebi karşılamak amacıyla yasal düzenleme yoluna gittik"

"En az 3 milyon civarında vatandaş bu düzenleme için tekrar müracaat edebilecek"

(Tuğba Yardımcı/Trabzon)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu:

"(Yeni ekonomi paketi) Bir ülke için fedakarlık yapan şehitlerimiz, gazilerimiz ile ilgili önemli adımlar atıyoruz. Diğer taraftan esnafımız için çok önemli adımlar atıyoruz"

"Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin atamasını nisan ve ekim aylarında yapıyorduk. Bunu şimdi 12 aya kendi mesleklerine uygun bir şekilde atama olarak gerçekleştireceğiz"

(Türkiye Rusya ilişkileri) Bayramdan önce yaşanan bu gelişme, ekonominin hem psikoloji hem de moralle ilişkisini değerlendirdiğiniz zaman Türkiye'ye çok önemli bir katma değer sağladı"

(Meltem Yılmaz/Trabzon) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement