Gündem Özeti / 10 Ekim 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 10 Ekim 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi" kitabı lansmanına ve Selahattin Kara'nın "İstanbul Resimleri Sergisi ve Şiir Dinletisi" programına katılacak.

10.10.2015 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi" kitabı lansmanına ve Selahattin Kara'nın "İstanbul Resimleri Sergisi ve Şiir Dinletisi" programına katılacak.

(İstanbul/17.00-19.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesinin 9 projesinin açılış ve temel atma törenlerine iştirak edecek.

Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerini ziyaret edecek Kılıçdaroğlu, Ataşehir, Ümraniye ve Sancaktepe'de halka seslenecek.

(İstanbul/11.00-18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kütüphaneli 60 otobüs teslim töreni ve AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı katılım törenine iştirak edecek.

(Kocaeli/15.00-21.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Elektronik İhracat Stratejisi Çalıştayı ve TEB-TİM Ortaklığıyla Kurulan Girişim Evi açılışlarına, Karaman ve Akkonak mahalleleri altyapı projesi temel atma törenine, Bahçelievler Kapalıpazar Yeri açılışına, İlbadı ve Muratdede mahalleleri altyapı projesi temel atma ile sulama projeleri temel atma programına katılacak, mahalle muhtarları ve AK Parti mahalle başkanları ile toplantı yapacak.

(Denizli/09.30-18.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sinop'ta Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tesisleri temel atma ve açılış törenlerine iştirak edecek, STK temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya gelecek, Boyabat Gençlik Merkezi açılışına katılacak, Boyabat Yağlı Güreş Müsabakalarını izleyecek.

Kılıç, Samsun'da 23. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamındaki Galatasaray- Fenerbahçe Final müsabakasını izleyecek.

(Sinop/10.30-16.00-Samsun/18.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, berberler ve kuaförlerle kahvaltı yapacak, 5 müjde paketinin açıklanacağı toplantıya katılacak, Ambar Yolu esnafını ve fuar yeri pazar alanını ziyaret edecek, Sahipata TOKİ açık hava mitingine katılacak.

(Afyonkarahisar/08.30-10.10-12.00-14.00-20.00)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumeli ve Balkan Göçmenleri Platformu ile bir araya gelecek.

(Bursa/19.30)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul İl Binası'nda seçim koordinasyon toplantısına katılacak.

?(İstanbul/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak.

(Kahire)

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde 9 karşılaşma oynanacak.

Türkiye, A Grubu'nda deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Prag/21.45)

2- Basketbolda 23. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe, Samsun Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Samsun/18.00)

3- Basketbol Süper Ligi'nde 2015-2016 sezonu ilk haftasında 4 karşılaşma yapılacak.

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 2015-2016 sezonu, Fenerbahçe Grundig- Salihli Belediyespor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/17.00)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 5. hafta karşılaşmaları yapılacak.

6- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Manisaspor ile Ankara Demirespor karşı karşıya gelecek.

(Manisa/19.00)

7- Kadınlar Basketbol Süper Ligi Türkiye Kupası eleme grubu maçları Samsun'da devam ediyor.

(Samsun)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement