Gündem Özeti / 10 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 10 Nisan 2014

Gündem Özeti / 10 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

10.04.2014 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip ErdoğanÇankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Gül, "Dünden Bugüne Kırım" konulu Çankaya Sofrası'nda konukları ile bir araya gelecek, ABD'deki Ahıska Türk Dernekleri temsilcileri heyetini kabul edecek.

(Ankara/18.30/13.00/15.45)

2- Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürlüğü heyetini Resmi Konut'ta kabul edecek.

Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium'da kutlama töreni yapılacak.

(TBMM/17.30/Ankara/15.30/10.30)

3- TBMM Başkanı Çiçek, AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleriyle bir araya gelecek.

(TBMM/10.00)

4- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, Resmi Konut'ta kabul edecek.

Erdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ve beraberindeki heyeti, Senegal Dışişleri Bakanı Mankur Ndiaye'yi ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.00/14.00/16.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AA Washington bürosu açılıyor

Anadolu Ajansı Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Anadolu Ajansı Avrupa-Amerika Bölge Direktörü Ural Yeşil tarafından açılacak.

Açılışta, Amerikan siyaseti, düşünce kuruluşları ve Türk-Amerikan toplumundan davetliler de yer alacak.

(Washington)

2- Başbakan Yardımcısı Babacan ABD Kongre üyeleri ve senatörlerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, "Bertelsmann Vakfı-Financial Times 2014 Konferansı"nda konuşma yapacak, MÜSİAD temsilciliği açılışının gala yemeğine katılacak, Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyecek.

(Washington)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Turkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun 74. toplantısına katılacak, AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle ile görüşecek, Avrupa- Türkiye Odalar Forumu-2 Projesi kapsamındaki AB-Türkiye ilişkileri konulu konferansta konuşma yapacak.

(Brüksel)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılacak.

(Ankara/13.30)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, beraberindeki heyetle Saraybosna'da resmi ziyaret ve temaslarda bulunacak.

(Bosna Hersek)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 17. Geleneksel Tüketici Ödülleri törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcılarının katılacağı "İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi" toplantılarının açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/10.00)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği, il belediyesini ve İscehisar, Bolvadin, Çobanlar ile Şuhut belediyelerini ziyaret edecek

(Afyonkarahisar/10.30-17.15)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otelde düzenlenen V. Ulusal Haseki Tıp Kongresi'ne katılacak

(Muğla/19.00)

10- TBMM'den

Genel Kurul'da, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

İnsan Hakları Komisyonu'nda, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararlarına ilişkin partilerin önergeleri görüşülecek.

(14.00/11.00)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının yansımaları, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Avrupa Birliği, Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır'da resmi temaslarda bulunacak.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- DİSK, KESK, TMMOB, TTB başkanları, 1 Mayıs kutlama hazırlıklarıyla ilgili DİSK genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları yapılacak.

Benfica-AZ Alkmaar, Juventus-Olympique Lyon, Valencia- Basel ve Sevilla Porto maçları oynanacak.

(Lizbon/Torino/Valencia/Sevilla/22.05)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turu son haftasında 5 maç oynanacak.

Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes, Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

3- SportAccord Kongresi Belek'te sürüyor.

(Antalya)

4- Avrupa Halter Şampiyonası İsrail'de devam ediyor.

Şampiyonanın altıncı gününde kadınlar 75 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

(Tel Aviv/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 10 Nisan 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Oldboy Dizisi Yolda
    15:10 Oldboy Dizisi Yolda

    2003 yılında seyirciye sunulan İhtiyar Delikanlı veya orijinal adıyla Oldboy, sinema dünyasının en iyi filmlerinden birisi olarak gösteriliyor. İzleyen kişileri derinden etkileyen bu film için hayranlarını sevindiren bir haber geldi. Öyle ki yapımın dizisinin geleceği öğrenildi. Hatta bunun için anlaşma yapıldığı da belirtildi. İşte Oldboy dizisi ile ilgili ayrıntılar… Oldboy dizisi yolda. Bilmeyenler için yapımcılığını Park Chan-wook'un üstlendiği Oldboy filmi, Oh Dae-su adında bir adamın hikayesini anlatır. Sebepsiz yere 15 yıl boyunca bir hücreye hapsedilen Dae-su, hapishaneden kaçtıktan sonra intikam arayışına girer. 20 yıl sonra Oldboy hayranlarını sevindirecek bir haber geldi. Orijinal filmin yapımcısı Park Chan-wook, yapımın dizi versiyonu için kolları sıvadığını duyurdu. Bunun için Lionsgate Television firmasıyla anlaştığını açıklayan Chan-wook, dizi dilinin İngilizce olacağını bildirdi. Bununla birlikte yeni yapımın tıpkı filmde olduğu gibi yoğun duygusal derinlik taşıyacağı ve ikonik dövüş sahneleriyle de adından söz ettireceği belirtildi. Oldboy dizisi için çekimlerin ne zaman başlayacağı ve yapımın ne zaman yayımlanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Önümüzdeki aylarda yeni detaylar belli olacaktır. Nasıl bir dizi ile karşılaşacağımızı hep birlikte göreceğiz. Şimdilik yeni bir açıklama beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Oldboy dizisinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

  • Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde 10 milyon yeni abone kazandı
    15:10 Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde 10 milyon yeni abone kazandı

    Netflix'in yayımladığı mali rapora göre, 2024'ün ilk çeyreğinde 9.33 milyar dolar gelir elde ederek 10 milyon yeni abone kazandığı açıklandı. Şirketin beklentileri aşması ve reklamlı plan tercih eden abonelerin yüzde 40'ının gelir kaynağı olması dikkat çekti.

  • vivo V30e 5G lansman tarihi ve beklenen özellikleri
    15:10 vivo V30e 5G lansman tarihi ve beklenen özellikleri

    Android telefon piyasasına yeni bir seçenek olarak eklenen vivo V30e 5G'nin lansman tarihi ve beklenen özellikleri açıklandı. Hindistan'da 2 Mayıs'ta piyasaya sürülecek olan telefon, en ince telefon olarak tanıtılacak. 7.69 mm kalınlığı ve 5,500 mAh bataryası ile dikkat çeken V30e 5G, kullanıcılara iyi bir deneyim sunacak. Ayrıca, 6.78 inçlik Full HD+ AMOLED ekran, Snapdragon 6 Gen 1 işlemci, 16GB RAM, 128GB ve 256GB depolama seçenekleri gibi özelliklere sahip olacak.

  • Antalya'nın Finike ilçesinde Turizm Haftası etkinlikle kutlandı
    15:10 Antalya'nın Finike ilçesinde Turizm Haftası etkinlikle kutlandı

    Canan Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, müzik dinletisi yapıldı, yöresel yemekler ikram edildi ve ilçenin tanıtımı yapıldı. Finike Mili Eğitim müdürü Mehtap Gökdemir, etkinlikte Finike'nin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı yapıldığını belirtti. Etkinliğe okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Valisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı, İstanbul İl Başkanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte ayrıldı.

  • Razer, mobil oyunculuğa odaklanan yeni gamepad modelini tanıttı
    15:09 Razer, mobil oyunculuğa odaklanan yeni gamepad modelini tanıttı

    Razer Kishi Ultra adlı yeni mobil oyun kontrolcüsü, Android/iOS/PC için kullanılabiliyor. Ergonomik tasarımı ve ışıklandırma detayıyla dikkat çekiyor. Kishi Ultra, konsol ve PC gamepad'lerine benzer özelliklere sahip. Android telefon, iPhone ve iPad mini gibi 8 inç'e kadar tabletlerle uyumlu olacak. Ayrıca Razer'ın HD haptics özelliğini de destekliyor. Kishi Ultra fiyatı 149,99 dolar olarak belirlendi.

  • İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:08 İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde seyir halindeki 16 Y 3879 plakalı otomobilde çıkan yangın, sürücü tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Batman Havalimanında Mart Ayında 45 Bin 466 Yolcu Havayolunu Kullandı
    15:07 Batman Havalimanında Mart Ayında 45 Bin 466 Yolcu Havayolunu Kullandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Batman Havalimanında Mart ayında 45 bin 466 yolcunun havayolunu kullandığını açıkladı. Ayrıca, Mart ayında Batman Havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 322, yük trafiği ise 479 ton olarak gerçekleşti. Ocak ve Mart aylarında ise toplamda Batman Havalimanında 151 bin 998 yolcu, 986 uçak ve bin 620 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı
    15:06 Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı

    Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı, Balıkesir İl Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı sonuçlarla üst üste 2. kez Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Şampiyona 25-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale Ezine 22 Eylül Stadı'nda oynanacak.


Advertisement