Gündem Özeti / 10 Nisan 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 10 Nisan 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezinin açılış törenine katılacak.

10.04.2015 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezinin açılış törenine katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu, Polis Haftası münasebetiyle 81 ilde görev yapan 400 polis memurunu ve Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.30/14.00/16.15)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'u ve TBMM Koruma Daire Başkanı Mehmet Ali Keskinkılıç'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz tarafından emniyet teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katılacak.

(TBMM/Ankara/16.00/17.00/20.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gerede Tabakhanesinde işçilerle görüşecek.

(Bolu/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20-OECD Kurumsal Yönetim Forumu'nun açılışında konuşma yapacak.

(İstanbul/09.15)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında düzenlenen protokolün imza törenine katılacak.

(Ankara/14.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünde, "Tapu ve Kadastro Zirvesi"ne ilişkin basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/10.30)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yabancı Genç Diplomatlar Eğitim Programı'nı ziyaret edecek. Çavuşoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmet Karti ile bir araya gelecek. İki Bakan heyetler arası görüşmelerin ardından mutabakat zaptını imzalayacak ve ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/09.30/10.45/11.15/12.15)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Irak'ta Yatırım Olanakları Konferansı, Genç Türkiye Zirvesi ve İMMİB İhracatın Yıldızları'nın ödül törenine katılacak.

(İstanbul/09.30/15.00/19.30)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hollanda'da, Mevlana Camisi'ni ve MÜSİAD'ın Hollanda şubesini ziyaret edecek, AK Parti Hollanda Seçim Koordinasyon Merkezinin düzenlediği "Rotterdam Buluşması"na katılacak.

(Rotterdam)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve iş adamlarıyla toplantı yapacak, belediye başkanları toplantısına katılacak.

(Bursa/09.00/12.00)

8- HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, milletvekili adaylarının tanıtım törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, parti genel merkezinde "İl Başkanları Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı sürdürülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Fransa Başbakanı Manuel Walls, Fas'ta temaslarda bulunacak.

(Rabat)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, Şubat ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ayasofya Müzesinde gerçekleştirilecek "Aşk-ı Nebi Sergisi"nin açılışına katılacak

(İstanbul/14.00)

2- Emniyet teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Polis Akademisi'nde kutlama töreni düzenlenecek.

(Ankara/10.30)

3- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi"nin açılış toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final maçları, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da başlayacak. İlk gün Dinamo Kursk-UMMC Ekaterinburg ve Fenerbahçe-USK Prag maçları oynanacak.

(Prag/16.00/19.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu son hafta maçında, Galatasaray Liv Hospital, İspanya'nın Barcelona takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.00)

3- PTT 1. Lig'de 27. haftanın açılış maçında, Bucaspor ile Karşıyaka, Yeni Buca Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/19.00)

4- Voleybol Bayanlar 2. Lig yarı final maçları Bursa'da devam ediyor.

(Bursa)

5- Dünya Erkekler Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman maçlarına, Bosna Hersek-Birleşik Arap Emirlikleri, Lüksemburg-Türkiye ve Hong Kong- Kuzey Kore müsabakalarıyla devam edilecek.

(İzmir/12.30-16.00-19.30)

6- Voleybolda, Bayanlar Süper Kupa Dörtlü Final basın toplantısı TVF Başkent Salonu'nda düzenlenecek.

(Ankara/14.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 10 Nisan 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement