Gündem Özeti / 11 Aralık 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 11 Aralık 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" açılış törenine katılacak, daha sonra Atatürk Havalimanı'ndan Türkmenistan'a gidecek.

11.12.2015 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" açılış törenine katılacak, daha sonra Atatürk Havalimanı'ndan Türkmenistan'a gidecek.

(İstanbul/10.00/15.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Dragan Çoviç ile görüşecek.

(TBMM/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kumru İmam Hatip Lisesinin temel atma törenine ve Fatsa Meslek Edindirme Kursunun açılışına katılarak, yerel televizyonların ortak canlı yayınına çıkacak.

(Ordu/12.30/14.30/19.30)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılacağı törenle Hasan Sezai Tekkesi'nin açılışı yapılacak.

(Edirne/12.00)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığının koordinasyonunda hayata geçirilen Reform Eylem Grubu'nun (REG) Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek üçüncü toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/15.30)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sanayide Enerji Verimliliği Mali Destek Programına ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması Projesi ile Cazibe Merkezleri Destekleme Programı Gaziantep Projelerinin imza törenine katılacak

(Gaziantep/09.30/11.15)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, valiliği ziyaret edecek ve Hıdırlık Tabyası müze projesine ilişkin brifing alacak.

(Edirne/13.00/14.30)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akarçay Havzası Kuraklık Yönetim Planı Kapanış Toplantısı'na katıldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Afyonkarahisar/10.00/11.15)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Keşan Sağlık Yüksekokulu açılış törenine ve Hıdırlık Tabyası müze projesinin tanıtım toplantısında bulunacak.

(Edirne/10.00/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, ekim ayına ilişkin sanayi ciro ve dış ticaret endeksleri ile 2014 yılına ait satınalma gücü paritesini açıklayacak

(Ankara/10.00/12.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret edecek, Selçuk Üniversitesi Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra, 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu'na katılacak, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde kütüphane açılışı gerçekleştirerek, Türkiye Diyanet Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu'nu gezecek.

(Konya/11.00-19.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesi Bursaspor-Osmanlıspor maçıyla başlayacak.

(Bursa/19.00)

2- PTT 1. Lig'in 15. haftasında Alanyaspor- Adanaspor, Vartaş Elazığspor- Kardemir Karabükspor maçları oynanacak.

(Antalya/Elazığ/19.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında, A Grubu'nda Fenerbahçe-Kızılyıldız Telekom, D Grubu'nda CSKA Moskova-Darüşşafaka Doğuş maçları yapılacak.

(İstanbul/21.45/Moskova/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 11 Aralık 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement