Gündem Özeti / 13 Şubat 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 13 Şubat 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığına bağlı Matias Romero Enstitüsünde konuşma yapacak, Gruma Şirketi Başkanı Juan Antonio Gonzalez Moreno tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

13.02.2015 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığına bağlı Matias Romero Enstitüsünde konuşma yapacak, Gruma Şirketi Başkanı Juan Antonio Gonzalez Moreno tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

(Meksiko)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kanada Büyükelçisi John T. Holmes'i kabul edecek.

(TBMM/15.00)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, valilik ve belediyeye ziyarette bulunacak, AK Parti il kongresinde partililere hitap edecek.

(Sivas/13.00/13.30/14.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent merkezinde ziyaretlerde bulunacak.

(Denizli)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

???1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'de, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının açılışına katılacak.

(Girne/Lefke)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Guatemala'da, Türkiye- Orta Amerika Entegrasyon Sistemi 1. Dışişleri Bakanları Forumu'nda yer alacak.

(Guatemala)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığın Ortaköy ofisinde, Almanya AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile bir araya gelecek. Bozkır ve Roth, çalışma yemeğine katılacak.

(İstanbul/11.0012.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malezya'da, Proton otomobil fabrikasını ziyaret edecek.

(Malezya)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde düzenlenen "Uludağ Üniversitesi 2. Bursa İnşaat Zirvesi"ne katılacak.

(Bursa/09.30)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti  il başkanlığı kadın kolları kongresinde yer alacak.

(Karabük/14.00)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye'nin Yeni Çizerleri ve Engelsiz Çizer Atölyesi Projesi" kapsamında düzenlenen etkinliğe katılacak.

(İstanbul/19.00)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CNR Avrasya Boat Show'un açılış töreninde yer alacak.

(İstanbul/14.00)

9- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genç ilçesinde halkla buluşacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak.

(Bingöl/12.30-16.00)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesinde, "Edebiyatçıların, Yayıncıların Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu'na katılacak.

(İstanbul/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, 2014 Aralık ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yaşam memnuniyeti araştırması sonuçları ile hayvansal üretim istatistiklerini ve geçen yılın Aralık ayı sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu 7. haftasındaki "Türk derbisi"nde, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15)

2- PTT 1. Lig'de 20. haftanın ilk maçında, Karşıyaka ile Osmanlıspor, Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

(İzmir/19.00)

3- Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde 17. haftanın ilk maçı Maliye Milli Piyango ile Şahinbey Belediyespor arasında yapılacak.

(Ankara/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 13 Şubat 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı
    19:49 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen 'Esnaf Buluşması'na katıldı. Tugay, İzmir'in su ihtiyacı ile ilgili projelerini anlattı ve musluktan rahatça içilebilecek, tadı güzel suyun akacağını söyledi.

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.


Advertisement