Gündem Özeti / 16 Mayıs 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 16 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

17.05.2016 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK Başkanlığındaki "Belgeli Hatıralar" başlıklı serginin açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

1- TBMM Genel Kurulunda, haklarında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile HDP'nin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İSEDAK İzleme Komitesi 32. Toplantısı açılışını gerçekleştirecek.

(Ankara/09.00)

2- TÜİK, geçen yıla ilişkin İstatistiklerle Gençlik Araştırması'nın sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Hazine, 5 yıl vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Erzurum İl Başkanlığını ziyaret edecek. Bozkır, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılacak.

(Erzurum/11.00/11.30/14.00/17.30)

2- ABD ve Rusya eş başkanlığında Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Suriye Uluslararası Destek Grubu" toplantısı düzenlenecek.

3- Lübnan Üniversitesinde Türkçe bölümü açılması için Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile anlaşma imzalanacak.

(Beyrut)

4- Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu heyeti, Mısır'da temaslarda bulunacak.

(Kahire)

5- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Taiz/Aden)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani ile Başkanlık'ta bir araya gelecek.

(Ankara/12.30)

2- SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

KÜLTÜR SANAT

1- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın alt kuruluşu olan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Hat Yarışması"nın sonuçları düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

(İstanbul/11.00)

2- İstanbul Devlet Tiyatrosunca, sezon içinde ödül kazanan oyuncular için özel bir davet verilecek.

(İstanbul/12.30)

3- Mimar Sinan Üniversitesinde düzenlenecek törende, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu ve Feyzi Tuna'ya "Onursal Profesörlük" verilecek.

(İstanbul/18.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/13.00)

2- Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep, Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30/20.30)

3- Erkekler Hentbol Süper Lig play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Trabzonspor, Beşiktaş Mogaz ile Amasya Taşova YİBO karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00/İstanbul/19.00)

4- Avrupa Yüzme Şampiyonası, İngiltere'de sürüyor.

(Londra/12.00)

5- Spor Toto 2. Lig play-off yarı final rövanşında İstanbulspor-Bandırmaspor, Gümüşhanespor-Keçiörengücü maçları oynanacak.

(İstanbul/Gümüşhane/16.00)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig play-outta Marmaragücü- Antalyaspor, Akçaabat Tütünspor-Maliye Milli Piyango karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/15.00/Trabzon/17.00)

7- Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde play-off çeyrek final serisinin üçüncü maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 16 Mayıs 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement