Gündem Özeti / 17 Eylül 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 17 Eylül 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" buluşması... - TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, HAK-İŞ, TBB, TESK, TÜRMOB, TÜRKONFED, TEMAD ve TZOB'un aralarında bulunduğu 200'den fazla STK, sendika ve meslek örgütleri Sıhhiye Meydanı'nda "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü için buluşacak.

17.09.2015 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1-  "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" buluşması...

- TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, HAK-İŞ, TBB, TESK, TÜRMOB, TÜRKONFED, TEMAD ve TZOB'un aralarında bulunduğu 200'den fazla STK, sendika ve meslek örgütleri Sıhhiye Meydanı'nda "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü için buluşacak.

Sıhhiye'den Ulus istikametine gerçekleştirilecek "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü Birinci Meclis'te sona erecek.

(Ankara/16.30)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1 - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 54. yılında Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenecek anma programına katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ve Şehitlik'i ziyaret edecek. Öğle yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve koruyucu aileler ile buluşacak olan Gürcan, bir şehit ailesi ile İnsuyu Çocuk Evi'ne ziyaret gerçekleştirecek.

(Burdur/10.10-15.45)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kimya Sektörü Çalıştayı'na katılacak.

(Kocaeli/10.00)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov ve beraberindeki heyeti kabul edecek, heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak.

(Kahire)

3- Irak'ın başkenti Bağdat'ta Türk işçilerin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kudüs)

6- Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde meydana gelen vinç kazasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Mekke)

7- Libya krizinin tarafları arasında Fas'ın Suheyrat kentinde BM öncülüğünde yürütülen uzlaşı görüşmeleri izleniyor.

(Suheyrat)

EKONOMİ

1- TCMB haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, haziran ayı hayvansal üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi gruplarında 2015-2016 sezonunun ilk haftasında 12 grupta toplam 24 maç oynanacak.

A Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, Norveç temsilcisi Molde'yi ağırlarken, H Grubu'nda bulunan Beşiktaş, Arnavutluk'un Skenderbeu takımına misafir olacak.

(İstanbul/20.00/Tiran/22.05)

2- A Milli Kadın Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemelerinde 5. Grup'taki ilk maçında Hırvatistan ile mücadele edecek.

(Erzurum/17.30)

3- Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Adası'nda yapılacak.

(İstanbul/13.30)

4- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de, 1. hafta erteleme maçında Kastamonu Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi karşılaşacak.

(Kastamonu/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 17 Eylül 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement