Gündem Özeti / 17 Şubat 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 17 Şubat 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İkinci Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

17.02.2015 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İkinci Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/12.30)

2- CHP, MHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilkent Otelde, "Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi"nin açılış törenine katılacak.

Bozkır ayrıca TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Toplantısı'nda yer alacak.

(Ankara/10.00/15.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İtalya'da, IFAD 38. Guvernörler Konseyi'ne katılacak, IFAD genel merkezinde Türk Lobi Salonu'nun açılış resepsiyonunda yer alacak, Konsey üyelerine hitap edecek.

(Roma)

3- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda, 1. EBA Çizgi Karikatür Yarışması'nın ödül törenine katılacak.

(Ankara/14.00)

4- TBMM'den

Genel Kurul'da İç Güvenlik Paketi görüşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi ele alınacak.

(15.00/15.30)

5- CHP'de, milletvekili genel seçimi için aday adaylık başvuruları başlıyor

Milletvekili aday adaylığının ilk başvurusunu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti genel merkezinde yapacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Libya'da 21 Mısırlının terör örgütü IŞİD tarafından öldürülmesi ile Mısır'ın bu ülkedeki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire/Trablus)

5- İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Irak'ta temaslarda bulunacak.

(Bağdat)

EKONOMİ

1- Hazine, 14 ay vadeli devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde  "28 Şubat" davasının görülmesine devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.

(Lefkoşa/12.00)

2- Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında, Paris Saint Germain- Chelsea ile Shakhtar Donetsk- Bayern Münih karşılaşması oynanacak.

(Paris/21.45/Lviv/21.45)

3- Voleybolda, DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş maçında, Halkbank, deplasmanda Rusya'nın Belogorie takımıyla karşılaşacak.

(Belgorod/18.00)

4- Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası 2. turunda mücadele eden Trabzonspor Medical Park, L Grubu 5. hafta maçında, Rusya'nın Enisey takımına konuk olacak.

(Krasnoyarsk/14.10)

5- Teniste, 27 Nisan-3 Mayıs'ta yapılacak TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvasında mücadele edecek sporcular, Profesyonel Tenisçiler Birliği Avrupa Başkanı Laurent Delanney ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'un da katılımıyla The Ritz Carlton Otelde basın toplantısıyla açıklanacak.

(İstanbul/10.30)

6- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final maçlarının kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonunun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/12.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 17 Şubat 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement