Gündem Özeti / 19 Haziran 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 19 Haziran 2014

Gündem Özeti / 19 Haziran 2014

ANADOLU AJANSI.

18.06.2014 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ve Harvard Business School öğretim üyelerini Tarabya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/18.00/17.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gambiya'nın Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie'yi kabul edecek.

(TBMM/15.00)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Avusturya'ya gidecek.

(Ankara/11.00)

4- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Musul/Bağdat)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yenileme çalışmaları tamamlanan Bursa- Uludağ teleferik hattının hizmete açılışı törenine katılacak.

Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles belediyelerini ziyaret edecek Arınç, Osmanlı Türkçesi kursiyerlerinin sertifika töreni ile Bursa Gazeteciler Cemiyetinin Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması'nın ödül töreninde bulunacak.

(Bursa/11.00-19.00)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Yatırımcılar İçin Altyapı Finansman Araçlarının Geliştirilmesi Konferansı"nın açılış konuşmasını yapacak, Ekonomi Gazetecileri Derneğinin kokteyli ile Ekonomi Basını Başarı Ödülleri töreninde bulunacak.

(İstanbul/09.30/20.00)

3- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yüksek Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, TİKA ve UNDP tarafından düzenlenen Uluslararası Kalkınma İşbirliği: Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları Konferansı'nda yer alacak.

(İstanbul/09.30)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 19. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı ile Galericiler Sitesi'nin açılışına katılacak, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek.

(Gaziantep/11.00-16.00)

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ile Almanya arasındaki Stratejik Diyalog Mekanizması'nın ikinci toplantısına eş başkanlık yapacak.

(İstanbul)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkmenistan'da, Aşkabat Yapı İnşaat Fuarı 2014'ün açılışına katılacak.

(Aşkabat)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 21. Dünya Petrol Kongresi'nde, "Türk Petrol Kanunu" konulu oturumda konuşma yapacak, Rusya, Pakistan ve Angolalı bakanlarla görüşecek, basın toplantısının ardından kongrenin kapanış töreninde konuşacak.

(Moskova)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bulgaristan'da, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri 30. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın açılışına katılacak, daha sonra Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı için Bükreş'e gidecek.

(Varna)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Medipol Üniversitesinde mezuniyet törenine katılacak.

(İstanbul/15.00)

11- TBMM'den

Genel Kurul'da, bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar ele alınacak.

(14.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu, taşeron ve madenlerde çalışanlarla ilgili düzenlemelerin yer aldığı "Torba Yasa Tasarısı"nın görüşmelerine devam edecek.

(11.00)

Sağlık Komisyonu'nda, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(10.00)

Adalet Komisyonu, Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nı ele alacak.

(10.30)

12- CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Madenci Anıtı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor

4- İspanya'nın yeni kralı 6. Felipe, İspanyol meclisinde düzenlenecek yemin töreniyle resmen tahta çıkacak.

(Madrid)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistikleri ile 2013 yılı satınalma gücü paritesini (hanehalkı nihai tüketim harcamaları) açıklayacak.

(Ankara/10.00/12.00)

GÜNCEL

1- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayında Türkiye genelinde uygulanacak pide fiyatlarını açıklayacak.

(Ankara/11.00)

2- 33. Türkiye AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı Swissotelde başlayacak

(İzmir/09.00-20.00)

SPOR

1- Brezilya'da devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası'nın sekizinci gününde, C Grubu'nda Kolombiya- Fildişi Sahili, D Grubu'nda Uruguay-İngiltere ve C Grubu'nda Japonya- Yunanistan maçları yapılacak.

(Brasilia/19.00/Sao Paulo/22.00/Natal/01.00)

2- 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 6. Grup 8. maçında Türkiye, deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak.

(Petrovac/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 19 Haziran 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi
    15:54 Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısının daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabileceğini belirterek bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağını, ülkesinin bu duruma müsamaha gösteremeyeceğini söyledi. Bakan Kamikava, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda Filistinli mültecinin toplandığına dikkati çekerek Japonya'nın, İsrail'in Refah'a olası askeri saldırısından derin endişe duyduğunu vurguladı.

  • Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı
    15:53 Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan 32 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı. Cezaevi firarisi R.B. (56), düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

  • İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı
    15:53 İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı

    İzmir'de yapılan asayiş uygulamasında yakalanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve çalıntı motosikletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 12 kişiye işlem yapıldı ve 410 kişiye yoklama kaçağı olduğu belirlendi.

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.

  • Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    15:49 Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini söyleyen Çelik, Adana'da 32 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti. Batı bölgelerinde ise aralıklarla yağış bekleniyor. Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmayacağını ve sıcaklıkların hafta sonu 22 dereceye düşeceğini aktaran Çelik, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günü kısa süreli sağanak beklendiğini ve hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi bekleniyor ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı
    15:48 Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş çalışmasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.


Advertisement