Gündem Özeti / 21 Eylül 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 21 Eylül 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'de Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı'na, ??Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Mezarı'na ve Boğaz Şehitliğine çelenk koyacak, ??Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret edecek.

21.09.2015 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'de Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı'na, ??Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Mezarı'na ve Boğaz Şehitliğine çelenk koyacak, ?? Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret edecek.

- ?KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilecek olan Türkeş, Kalyoncu'nun vereceği öğle yemeğine katılacak.

- ??KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından ??kabul edilecek Türkeş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşecek, ??Beşparmak Düşünce Grubu'nu, ??Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ü, ??Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı ve ?? Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit'i kabul ettikten sonra Ankara'ya hareket edecek.

(Lefkoşa/10.00-22.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek.

(Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- İran'da nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayla ilgili gelişmeler takip edilecek.

(Tahran)

7- Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Başbakan Algirdas Butkevicius, Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve İçişleri Bakanı Saulius ile görüşecek.

(Litvanya)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac organizasyonunu takip eden gazetecilerle bir araya gelecek.

(Mekke/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta, Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak maçla tamamlanacak.

(Ankara/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 21 Eylül 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement