Gündem Özeti / 21 Nisan 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 21 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ankara'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jens Stoltenberg'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

21.04.2016 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jens Stoltenberg'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık'ta, Stoltenberg ile görüşecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00/10.00/10.40)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü son tabliye yerleştirme ve İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu Altınova- Gemlik Otoyol kesimi açılış programına katılacak.

(Ankara/12.00/13.00/14.00/Yalova/16.30)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Esenler Belediyesi'nin TİKA iş birliğiyle Dörtyol Meydanı'nda düzenleyeceği 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ne katılacak.

(İstanbul/14.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyelerini kabul edecek.

(Ankara/13.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, BM Genel Kurulunda "Sürdürülebilir Kalkınma için Gündem 2030" başlıklı Yüksek Düzeyli Tematik Toplantısı'na katılacak, BM'de "Küresel İklim Değişikliği ile Mücadele" görüşmelerini takip edecek.

(New York)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının geleneksel toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/19.00)

5- TBMM'den

Genel Kurulda, CHP'nin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek ve Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

Anayasa Komisyonunda, Siyasi Etik Kanunu Tasarısı görüşülecek.

KİT Komisyonunda, Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi ile Türkiye Elektromekanik Sanayi Genel Müdürlüğünün 2013-2014 yılı hesapları ele alınacak.

(14.00/15.00/10.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ekonomi Topluluğu ile Rize Genç Girişimciler Kurulu işbirliğinde düzenlenen "1. Ekonomi Zirvesi"nin kapanışında konuşacak.

(Rize/18.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/12.30)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin sohbet toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılacak ve komite üyelerinin sorularını yanıtlayacak.

(İstanbul/10.00)

5- TÜİK, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bina inşaatı maliyet endeksi ile nisan ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suudi Arabistan'da, ABD Başkanı Barack Obama'nın yanı sıra Körfez ülkelerinden liderlerin katılacağı "ABD- Körfez İşbirliği Konseyi" zirvesi takip ediliyor.

Obama, Riyad'daki temaslarının ardından İngiltere'ye geçecek.

(Riyad/Londra)

2- Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın girişimiyle, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Arnavutluk dışişleri ve içişleri bakanları göçmen meselesi ve sınır güvenliği meselelerini ele almak üzere 2 günlük toplantı için bir araya gelecek.

(Selanik)

3- Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, ABD eski başkanlarından Franklin D. Roosevelt adına Hollanda'da iki yılda bir dağıtılan "Dört Özgürlük Ödülü" verilecek.

(Hollanda)

4- Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gidecek.

(Kahire)

5- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

6- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayacağı ilan edilen müzakerelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Kuveyt)

GÜNCEL

1- Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyeti, Yargıtay Konferans Salonu'nda kararını açıklayacak.

(Ankara/09.30)

2- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Taksim Intercontinental Otel'de, eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren "EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/09.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Müzisyen, besteci ve aranjör Attila Özdemiroğlu'nun cenazesi, Levent Cami'sinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

(İstanbul/17.00)

2- Karikatürist Demirhan Kadıoğlu, "Çizginin Medyadaki Önemi" hakkında konuşacak.

(İstanbul/18.30)

3- Suriyeli sığınmacı sanatçı Muhammed Zaza'nın, "Dünya Mavidir, Tıpkı Portakal Gibi" animasyon sergisi açılacak.

(İstanbul/18.30)

SPOR

1- Avrupa Judo Şampiyonası Rusya'da başlayacak

Şampiyonanın ilk gününde Türk sporculardan kadınlar 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve Nazlıcan Kılıç, erkeklerde ise 60 kiloda Bekir Özlü ve Ahmet Şahin Kaba, 66 kiloda da Sinan Sandal tatamiye çıkacak.

(Kazan/12.00/16.30)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasına Garanti Koza Arena'da devam edilecek.

(İstanbul/12.30)

3- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı ikinci devre maçları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sona erecek.

Organizasyonun üçüncü gününde İnegöl Belediyespor- Galatasaray HDI Sigorta, Maliye Milli Piyango- Ziraat Bankası müsabakaları yapılacak.

(İzmir/11.00/13.00)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı ikinci devre müsabakaları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sona erecek.

Üçüncü gün maçlarında Çanakkale Belediyespor-Sarıyer Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İzmir/15.30/17.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement