Gündem Özeti / 23 Mayıs 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 23 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Dünya İnsani Zirvesi başlıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla, küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Dünya İnsani Zirvesi'nin açılışına katılacak.

23.05.2016 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Dünya İnsani Zirvesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla, küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Dünya İnsani Zirvesi'nin açılışına katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zirve kapsamında, "Suriyeli Mültecilerin Krizine Çözüm Bulunması Bakımından İnsana Yakışır İşlerin Merkezi Rolü: ILO Deneyimleri" paneline katılacak.

Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen, TİKA, AFAD, Türk Kızılayı'nın çalışmalarını yansıtan, Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı, video ve interaktif alanlarla desteklenen "Turkey, A Nation United for Humanity/İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye" sergisi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılacak.

Zirve kapsamında "Doğu-Batı Orkestrası", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

(İstanbul/08.00/08.30/09.00/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezinde "Acil Durumlarda ve Uzun Dönemli Krizlerde Eğitim" konulu özel oturuma katılacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile görüşecek.

(İstanbul/16.00/18.30)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çelenk koyma törenine katılacak.

Ankara/09.00)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Tahran'ı ziyaret edecek, İran, Hindistan ve Afganistan'ın liderleri arasında Çabahar Limanı'yla ilgili işbirliği anlaşması imzalanacak.

(Tahran)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

4- Güney Kıbrıs Rum kesiminde yapılan milletvekili seçimlerinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın daimi sergisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/14.30)

2- Yönetmenliğini Eray Koçak'ın, yapımcılığını Limon Film'in üstlendiği, önümüzdeki günlerde Fox TV'de yayınlanacak olan "Hayat Sevince Güzel" dizisinin basın toplantısı Çeşme'de gerçekleştirilecek.

(İzmir/16.00)

3- Yazar Sibel Eraslan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Aykut Ertuğrul'un "100 Yüze İmza ve Söyleşi" programında "Babam İçin Beyaz Bir Kuğu" öykü kitabı hakkında konuşacak ve imza gerçekleştirecek.

(İstanbul/19.30)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri" temalı "5. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı"nın açılış programına katılacak.

(Sakarya/10.00)

SPOR

1-Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan'da sürüyor.

(Astana)

2- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları devam ediyor.

(Paris)

3- PTT 1. Lig'de play-off yarı final rövanşında Multigroup Alanyaspor- Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Vartaş Elazığspor maçları oynanacak.

(Alanya/19.00/Adana/21.30)

4- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Bursa/19.00)

5- Atletizmde Turkcell Süper Lig 1. Kademe yarışları Mersin'de başlıyor.

(Mersin)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.


Advertisement