Gündem Özeti / 24 Ocak 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 24 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ommer Otel'de düzenlenecek Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı programına katılacak.

24.01.2016 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ommer Otel'de düzenlenecek Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı programına katılacak.

(Kayseri/17.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile görüşecek.

(Bağdat)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreni ile eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç için Kartal Cemevi'nde tertiplenecek cenaze törenine katılacak.

(İstanbul/12.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Valiliği ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, Belediyeyi ziyaretinin ardından Uşak İstişare Toplantısı'na iştirak edecek, bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulunacak.

(Uşak/10.00-17.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci·, Yeşilyurt Belediyesinin Anomen Hotel'de düzenleyeceği ödül törenine katılacak.

(Malatya/10.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Elbistan, Afşin ve Göksun kaymakamlıklarını ziyaret edecek ve AK Parti ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş/10.15-14.00)

4- HDP 2. Olağan Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin beşinci yıl dönümü öncesinde düzenlenecek gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

7- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılmaya başlayan işsizlerin protestoları izleniyor.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Uluslararası İran Havacılık Zirvesi'ne katılacak.

(Tahran)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 19. haftaya, Gençlerbirliği- Antalyaspor, Medicana Sivasspor- Eskişehirspor, Gaziantepspor- Bursaspor, Fenerbahçe- Çaykur Rizespor, Trabzonspor- Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/Sivas/13.00/Gaziantep/İstanbul/16.00/Trabzon/20.00)

2- Spor Toto All- Star 2016 etkinliği Ülker Sports Arena'da düzenlenecek.

Organizasyon kapsamında, yetenek, 3 sayı ve smaç yarışmalarının yanı sıra, Spor Toto Basketbol Ligi'nde yer alan oyunculardan kurulu Asya ve Avrupa karmaları arasında maç yapılacak.

(İstanbul/13.30/16.30)

3- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 16. hafta, Mersin Büyükşehir Belediyespor- Edirne Belediyesi Edirnespor, Orduspor- İstanbul Üniversitesi, Beşiktaş-Yakın Doğu Üniversitesi müsabakalarıyla tamamlanacak.

(Mersin/Ordu/14.00/İstanbul/16.00)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 13. hafta, Nilüfer Belediyespor-İmperial Hastanesi İdmanocağı, Fenerbahçe Grundig-Sarıyer Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Bursa/15.00/İstanbul/16.00)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 13. hafta maçları oynanacak.

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 17. haftanın ilk maçında Üsküdar Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor, Çamlıca Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00)

7- PTT 1. Lig'de 19. haftaya 5 maçla devam edilecek.

Spor Toto 2. Lig'de 19. hafta, Spor Toto 3. Lig'de ise 22. hafta maçları tamamlanacak.

8- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ana tablo 4. tur müsabakalarıyla devam edilecek.

(Melbourne)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 24 Ocak 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement