Gündem Özeti / 25 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 25 Haziran 2016

Başbakan Binali Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Dolmabahçe ofisinde kabul edecek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yenikapı'daki iftar programına katılacak.

25.06.2016 00:10  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Dolmabahçe ofisinde kabul edecek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yenikapı'daki iftar programına katılacak.

(İstanbul/15.00/16.30/20.49)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sancaktepe'deki Salon Semazen'de Karadenizli iş adamlarının düzenlediği iftara katılacak.

(İstanbul/20.49)

2- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği, Belediyeyi, Jandarma Bölge Komutanlığını ve Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, Valilik ile Belediyenin iftar programına iştirak edecek.

(Giresun/13.30-20.13)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Akçakoca Karatavuk Köyü iftarına katılacak.

(Düzce/20.39)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneğince Fındıkzade Trabzon Öğrenci Yurdu'nda düzenlenecek iştirak edecek.

(İstanbul/20.49)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Sultan I. Murad Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret edecek, Kosova Başmüftüsü Naim Tırnava ile görüşecek.

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğuna, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığına (Türk Taburu), Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezine ziyarette bulunacak Çelik, Prizren Müftülüğü ve Şanlıurfa/Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.

(Kosova)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Darende Belediyesinin iftarına katılacak.

(Malatya/20.03)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliği ziyaret edecek, şehit ve gazi yakınlarıyla bir otelde iftarda buluşacak.

(Sivas/18.00/20.10)

8- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Midyat Belediyesini ziyaret edecek, bisiklet dağıtım törenine katılacak ve AK Parti Kocaeli ve Mardin teşkilatlarıyla iftarda bir araya gelecek.

(Mardin/12.00-19.45)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ambulans dağıtım törenine katılacak, AK Parti İl Başkanlığının 3. Geleneksel Ahde Vefa İftar Programı'na iştirak edecek.

(Erzurum/14.00/19.45)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşik Krallık'taki Avrupa Birliği referandumunun sonucunun yankıları takip ediliyor.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, referandumun sonucuna ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

(Roma/Londra)

2- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

(Paris)

3- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret gerçekleştireceği Çin'de mevkidaşı Şi Cinping ile görüşecek.

(Pekin)

4- Papa Franciscus'un Ermenistan ziyareti takip ediliyor.

(Erivan)

5- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

6- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Demre'de Likya Medeniyetler Müzesi'nin açılışına katılacak, Valiliği, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, turizm sektörü temsilcileriyle bir otelde iftar yapacak.

(Antalya/15.30-20.29)

2- Diyanet Vakfınca düzenlenen 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı sona erecek.

(İstanbul/20.00)

3- Ezgi sanatçıları Eşref Ziya Terzi, Taner Yüncüoğlu, Abdülbaki Kömür, Aykut Kuşkaya, Hakan Aykut, İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, Yenikapı sahilinde "Ezgi Gecesi" konseri verecek.

(İstanbul/23.30)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da bu yıl yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

(Samsun/14.00)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İsviçre- Polonya, Galler- Kuzey İrlanda ve Hırvatistan- Portekiz maçları oynanacak.

(Saint-Etienne/16.00/Paris/19.00/Lens/22.00)

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix Serisi'nin üçüncü etabındaki ikinci maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. Etaptaki diğer maçta Brezilya ile Belçika karşılaşacak.

(Ankara/17.30/14.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 25 Haziran 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi
    10:41 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek olan Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen Bakan Bak, down sendromlu sporcuların kazanma azmi ve centilmence mücadelelerinin tüm madalya ve kupaların üzerinde olduğunu belirtti.

  • Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği
    10:40 Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği

    Elazığ'da Ramazan ayında camilerde mukabele geleneği devam ediyor. Hz. Muhammed ve Hz. Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği, İmam-ı Azam ve İzzet Paşa ile Saray camilerinde yaşatılıyor. Genç hafızlar ve öğrencilerin de katıldığı mukabele, camii cemaati tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

  • Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı
    10:40 Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı

    Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında çarşıda ve cami önlerinde dilenenlere yönelik çalışma başlattı. Denetimlerde yakalanan 2 dilenci idari para cezasıyla gönderildi.

  • Adana'da Günübirlik Kiralık Dairede Cinayet: 2 Tutuklama
    10:39 Adana'da Günübirlik Kiralık Dairede Cinayet: 2 Tutuklama

    Adana'da günübirlik kiralık dairede kalan bir kişi tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. İlgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

  • Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı
    10:39 Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı

    Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Trabzonspor maçı sonrası oyuncularının hayati tehlike yaşadığını ve kendilerini savunduklarını söyledi. Branco, oyuncularının nefsi müdafaa içinde hareket ettiğini ve suçlamaların temelsiz olduğunu belirtti.

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

  • Mustafa Bozbey: Kayapa'da çöplük yapılmayacak
    10:37 Mustafa Bozbey: Kayapa'da çöplük yapılmayacak

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını söyledi. Bozbey, çöp alanının rehabilite edilerek yeşil bir alan yapılacağını belirtti.

  • Kocaeli'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sertifikalı Hibrit Karpuz Tohumu Desteği
    10:37 Kocaeli'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sertifikalı Hibrit Karpuz Tohumu Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlayacak.


Advertisement