Gündem Özeti / 25 Mart 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 25 Mart 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜRK-İŞ Konfederasyonunu ziyaret edecek, Yenimahalle'deki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Biyoteknoloji Araştırma Merkezinin açılış töreninde yer alacak.

25.03.2015 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜRK-İŞ Konfederasyonunu ziyaret edecek, Yenimahalle'deki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Biyoteknoloji Araştırma Merkezinin açılış töreninde yer alacak.

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile AK Parti genel merkezinde bir araya gelecek Davutoğlu, aynı yerdeki seçim çalışmalarına katılacak.

(Ankara/10.00/11.00/13.00/14.00)

2- Polonya Dışişleri Bakanı Schetyna Ankara'da

Başbakan Davutoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna'yı AK Parti genel merkezinde kabul edecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Grzegorz Schetyna ile görüşecek. Çavuşoğlu ve Schetyna, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.30/10.45/11.15/12.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Fuar Alanı ile Denizli'de huzurevi, Burdur'da katlı otopark açılış törenlerine katılacak.

(İzmir/10.00/Denizli/13.30/Burdur/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hindistanlı gazeteciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, Başbakanlık'ta kabul edecek.

(Ankara/14.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya'da, Temsilciler Meclisi AB Politikaları Komisyonu'na hitap edecek, Başbakanlık AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile görüşecek.

(Roma)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "MAN Yeni NEOPLAN Üretim Üssü"nün açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak.

(Karabük/10.00)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, ATO Congresium'da, "Pazarcı Esnaf Buluşması" başlıklı çalıştayda yer alacak.

(Ankara/09.30)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde, Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji Günü ortak programına katılacak.

(İstanbul/09.30)

7- TBMM'den

Genel Kurul'da CHP ve HDP'nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında verdiği iki ayrı gensoru önergesi ele alınacak.

(14.00)

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, "Aile Paketi" olarak adlandırılan kanun tasarısı görüşülecek.

(10.30)

8- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Kafkas Dernekleri Federasyonu genel merkezini ziyaret edecek.

(Ankara/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Airbus A320 tipi uçağının düştüğü Fransa'nın güneyindeki bölgede incelemelerde bulunacak.

(Barcelonette)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, Mart ayı reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı verilerini açıklayacak

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, Mart ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Tacettin Sultan Dergahı'nda bulunan kabri başında anılacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında, Pınar Karşıyaka, İspanya'nın Gran Canaria takımını konuk edecek.

(İzmir/20.45)

2- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası yarı final ilk maçında, Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Almanya'nın Schweriner takımıyla karşılaşacak.

(Schwerin/20.00)

3- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 20. hafta erteleme maçlarında, İstanbul Üniversitesi BGD ile Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ile de Abdullah Gül Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.30/20.00)

4- A Milli Futbol Takımı, 28 Mart'ta Hollanda ile yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. maçının hazırlıklarını Almanya'da kamp yaptığı otelin sahasında gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

(Marienfeld/17.30)

5- A2 Milli Futbol Takımı, Uluslararası Challenge Trophy yarı finalinde deplasmanda İtalya ile karşılaşacak.

(Caserta/15.30)

6- Hentbol Bayanlar Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında, Ardeşen Gençlik-Üsküdar Belediyespor ve Kastamonu Belediyespor-Muratpaşa Belediyespor maçları oynanacak.

(Rize/Kastamonu/17.00)

7- Hentbol Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında, Maliye Milli Piyango- Beşiktaş Mogaz ve Amasya Taşova YİBO-İstanbul Anafen Koleji maçları yapılacak.

(Ankara/Amasya/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 25 Mart 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement