Gündem Özeti / 25 Şubat 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 25 Şubat 2014

Gündem Özeti / 25 Şubat 2014

ANADOLU AJANSI.

25.02.2014 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı ve kendisine güven mektubu sunacak Avusturya Büyükelçisi James Martin Larsen'i, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.00/16.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov'u kabul edecek.

(TBMM/12.00)

3- AK Parti, CHP ve BDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlığının liderliğinde UNİCEF'in teknik desteği ile düzenlenecek "Çocuk Bakım Kuruluşları İçin Öz Değerlendirme Sistemi" tanıtım toplantısı ile Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gicik Huzurevi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Asya Pasifik ülkeleri Büyükelçileri onuruna vereceği çalışma kahvaltısına katılacak.

(Ankara/09.00)

3- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye- Katar Karma Ekonomik Komisyonu 5. Dönem Toplantısı'nın kapanışında konuşma yapacak.

(Ankara/11.00)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışma ziyareti çerçevesinde Türkiye'ye gelen Kuveyt Sağlık Bakanı Ali Saad Al-Obaidi ve beraberindeki heyetiyle yapacağı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.45)

5- TBMM'den...

Genel Kurul'da, internetle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "Torba Kanun Teklifi"nin görüşmelerine devam edilecek.

(15.00)

Sanayi Komisyonu, Rekabetinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

(16.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, Hazım el-Biblavi hükümetinin istifa etmesi, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor.

4- İngiltere Avrupa Birliği Bakanı David Lidington, Birleşik Krallık'ın enerji sektöründeki önde gelen 20 kurum ve kuruluşunda görevli uzmanlardan oluşan bir heyetle, Ankara'yı ziyaret ediyor.

-Lidington, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEPAV ve BP Türkiye işbirliğiyle düzenlenen konferansın açılışında konuşacak ve akşam verilecek resepsiyona katılacak.

(Ankara/10.00-18.00)

5- Kuveyt'in, 1961'de İngiltere'den bağımsızlığını ilan edişinin 53. yıl dönümü kutlanacak.

(Kuveyt)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2013 yılına ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 2, 5 ve 10 yıl vadeli 3 tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçlarına Zenit- Borussia Dortmund, Olympiakos- Manchester United karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Saint Petersburg/19.00/Atina/21.45)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında 26 Şubat Çarşamba günü Chelsea ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-kırmızılı takım, hazırlıklarını tesislerde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/17.30/18.00)

- Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz'daki tesislerinde basın toplantısı düzenleyecek. İngiliz takımı, aynı tesislerde antrenman yapacak.

(İstanbul/15.15/15.45)

3- "FIFA Dünya Kupası Turu" kapsamında, Dünya Kupası uçakla Zagreb'den İstanbul'a getirilecek.

Bu çerçevede, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik ve Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas ile iş, spor ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katılımıyla Le Meridien Otel'de etkinlik düzenlenecek.

(İstanbul/12.30/19.00)

4- Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile Azerbaycan'ın Azeryol Bakü takımları Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.00)

5- Basketbol FIBA EuroChallenge Kupası 2. tur K Grubu 6. ve son hafta maçında Royal Halı Gaziantep, Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda Fransa'nın JDA Dijon takımıyla karşılaşacak.

(Gaziantep/19.30)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 21. hafta maçları yapılacak.

7- Hentbolda, Bayanlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali'nin yarı final eşleşmeleri, federasyon binasında yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

(Ankara/15.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 25 Şubat 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement