Gündem Özeti / 26 Mayıs 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 26 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek, "Fındık Çalıştayı"na katılacak, partililerle akşam yemeğinde buluşacak.

26.05.2016 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek, "Fındık Çalıştayı"na katılacak, partililerle akşam yemeğinde buluşacak.

(Ordu/10.30/14.00/18.00)

2- Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı

BM'nin "En Az Gelişmiş Ülkelere (EAGÜ) Yönelik İstanbul Eylem Programının Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı" Antalya'nın Belek ilçesinde başlıyor.

Toplantının ön etkinlikleri kapsamında Yüksek Düzeyli Toplantı gerçekleştirilecek, özel sektör ve sivil toplum forumları düzenlenecek.

(Antalya/10.15/11.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi" ödül törenine katılacak.

(Ankara/09.45)

EKONOMİ

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Meslekte Birlik Grubu tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "İSMMMO Yönetimine Yürüyüş Gecesi" programına iştirak edecek.

(İstanbul/21.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenecek 20. Tüketici Konseyi'nde açılış konuşması yapacak.

(Ankara/09.35)

3- TÜİK, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi endeksleri ile mart ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- G7 Zirvesi, Japonya'nın ev sahipliğinde başlayacak.

İki günlük zirvede ekonomik konuların yanı sıra, terörle mücadele, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, sığınmacı krizi, salgın hastalıklarla mücadele ve iklim değişikliği dahil çeşitli konular görüşülecek.

(Ise/Şima)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa)

2- Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman dışişleri bakanlarının katılımıyla Rusya ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi stratejik diyalog toplantısı Rusya'da düzenlenecek.

(Moskova)

3- Fransa'da hükümetin çalışma yasasını değiştirmek istemesi ülke çapında eylemlerle protesto edilecek.

(Fransa)

4- ABD Dışişleri Bakanı Enerjiden Sorumlu Yardımcısı Amos J. Hochstein, Beyrut'ta Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile bir araya gelecek.

(Beyrut)

5- Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

6- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK'te düzenlenecek "Sağlık Bilimleri Alanında Lisansüstü Eğitim" ve "Türkiye- İran İlişkilerinin Gelişiminde Türk Yükseköğretim Sistemindeki İranlı Öğrencilerin Rolü" konulu çalıştaylara katılacak.

(Ankara/09.00/17.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe, Antalya'da karşı karşıya gelecek.

(Antalya/21.15)

2- Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'na Kazakistan'da yarı final maçlarıyla devam edilecek. Türk Milli Takımından 81 kiloda Elif Güneri ve +81 kiloda Şennur Demir ringe çıkacak.

(Astana)

3- Avrupa Okçuluk Şampiyonası, İngiltere'de devam ediyor.

(Notingham)

4- Erkekler Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası, İsviçre'de sürüyor.

(Bern)

5- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları devam ediyor.

(Paris)

6- Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 26 Mayıs 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement