Gündem Özeti / 27 Ekim 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 27 Ekim 2016

Gündem Özeti / 27 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Polonya Meclis Başkanı Marek Kuchcinski ile görüşecek.

27.10.2016 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Polonya Meclis Başkanı Marek Kuchcinski ile görüşecek.

(TBMM/14.00)

2- Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Dokuzuncu Toplantısı

Başbakan Binali Yıldırım, toplantıya katılacak.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, toplantı öncesinde üyelerle kahvaltıda bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünü, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Atatürk Üniversitesinin akademik yıl açılış programına, Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi açılışına ve AK Parti Siyaset Akademisi dersine katılacak.

(Erzurum/11.30-19.45)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de Arıtma Çamuru Yönetimi Eylem Planının Hazırlanması Projesi" açılış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Karabük Merkez Spor Salonu ve Gençlik Merkezi açılış törenine, Karabük Üniversitesinde gençlerle söyleşi programına katılacak.

(Karabük/11.00-17.00)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Belçika'da, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarına iştirak edecek.

(Brüksel)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde, İstanbul AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma" programına katılacak.

(İstanbul/13.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İngiltere'deki temasları çerçevesinde yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Londra)

7- TBMM'den

Genel Kurulda Bilirkişilik Yasa Tasarısı görüşülecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'u dinleyecek.

(TBMM/14.00/14.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Okul Sütü İhalesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya'da mevkidaşı Jürgen Ligi ile görüşecek ve Başbakan Taavi Roivas tarafından kabul edilecek.

Parlamento Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi ile Türkiye Dostluk Grubu başkanlarıyla bir araya gelecek Çavuşoğlu, Estonya Dış Politika Enstitüsünün ev sahipliğinde konferans verecek.

(Tallinn)

2- Irak güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'u kurtarma operasyonu takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu'nun, Halep'in kuzeyindeki toprakları terör örgütlerinden kurtarması ve Suriye savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Hama/Humus/Haseke)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fransa'da turizm sektörü temsilcileriyle görüşecek, Paris Kültür ve Turizm Müşavirliğini, Paris Yunus Emre Kültür Merkezini ziyaret edecek.

UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova ile görüşecek Avcı, "16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh Sergisi"nin açılışına ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin 29 Ekim resepsiyonuna katılacak.

(Paris)

SPOR

1- Dünya Karate Şampiyonası Avusturya'da sürüyor.

(Linz/10.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 4. haftasında iki Türk takımı Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes, Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde sezonun ilk haftasında B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, evinde Rusya'nın Nadezhda, A Grubu'nda Fenerbahçe ise deplasmanda İtalya'nın Famila Schio takımıyla karşılaşacak.

(Hatay/18.00/Schio/21.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda sezonun ilk haftasında D Grubu'nda Yakın Doğu Üniverstesi, deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Atina/18.00)

5- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu 5 maçla tamamlanacak.

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi 1. hafta erteleme maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Eczacıbaşı VitrA, Cengiz Göllü Spor Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/17.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 27 Ekim 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement