Gündem Özeti / 27 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 27 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem 1.Yasama Yılı faaliyetlerini değerlendirme toplantısı yapacak.

27.09.2016 04:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem 1.Yasama Yılı faaliyetlerini değerlendirme toplantısı yapacak.

(TBMM/11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM Üyesi Ali Öztunç'un kayınpederi Sadık Görgülü'nün Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezinde yapılacak cenaze törenine katılacak, Tokat'ın Turhal ilçesinde "Geçmişten Günümüze Türkiye'de Şeker" programında yer alacak.

(Ankara/10.30/Tokat/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Azerbaycan'da, Çok Kültürlü Toplum ve Turizm başlıklı toplantıya katılacak, Dünya Turizm Günü kokteyline iştirak edecek, mevkidaşı Ebülfes Garayev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva ve Azerbaycan Yazarlar Birliği üyeleriyle görüşecek, Yunus Emre Bakü Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Bakü)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan'da, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışına katılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek Bakan Işık, Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov ile ikili görüşmelerde bulunacak.

(Bakü)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannesn Hahn'la ayrı ayrı görüşecek.

(Brüksel)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya gelecek.

(Ankara/17.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne katılacak, Ar-Ge stantlarını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/11.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşecek.

(Ankara/12.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat ve Inmarsat arasındaki iş birliğinin kapsam ve ürün tanıtım programına katılacak, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının geleneksel toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11: 00/18.30)

4- TÜİK, geçen yıla ait gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını paylaşacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, 5 ve 6 yıl vadeli iki ayrı tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Dışişleri Bakanlığı Fatin Rüştü Zorlu Salonu'nda ortak basın toplantısı yapacak.

Ankara/11.00/11.15/12.15)

2- İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında bilgi almak ve hasar gören yerlerde incelemede bulunmak amacıyla TBMM'yi ziyaret edecek.

(TBMM/13.45)

3- Anadolu Ajansı, Cenevre'de gerçekleşen BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumu sırasında, 15 Temmuz darbe girişimi fotoğraflarından oluşan bir sergi açacak.

BM Cenevre Ofisi önündeki sergi öncesinde "Türkiye'deki demokrasi, darbeden daha güçlü" başlıklı bir konferans düzenlenecek.

(Cenevre)

4- TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Hamburg'ta temaslarda bulunacak.

(Hamburg)

5- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Sermiyan Midyat'ın yeni filmi "Bir Baba Hindu"nun galası Harbiye Açıkhava'da yapılacak.

(İstanbul/20.00)

2- ARMAGGAN Art&Design Gallery'nin "Maddenin Halleri 4" sergisi, 10 Karaköy A Morgans Original'de açılacak.

(İstanbul/17.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final organizasyonunun İstanbul'da yapılacak olması nedeniyle Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenecek imza törenine katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Beşiktaş- Dinamo Kiev maçına doğru

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Serhiy Rebrov, Vodafone Arena'da basın toplantısına katılacak.

Ukrayna temsilcisi son antrenmanını Vodafone Arena'da yapacak.

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/16.00/18.00/18.30/19.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 8 karşılaşma oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 27 Eylül 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı
    17:25 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesinde yapılan yeni yolun açılışında Togg'u kullandı. Yapılan açıklamada, projenin kent ulaşımına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Martı TAG davası ertelendi
    17:25 Martı TAG davası ertelendi

    Martı TAG'a yöneltilen 'yasa dışı taşımacılık' suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmada, mahkeme tarafından bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcisi Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davayı kazanacaklarını belirtti ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sancaktepe mitinginde konuştu Açıklaması
    17:24 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sancaktepe mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un geleceğinden yana olunması çağrısında bulundu. Kurum, İstanbul'un güvenli, huzurlu ve geleceğe umutla bakan bir şehir olması için çalışacaklarını söyledi. Mevcut yönetimin vaatlerini yerine getirmediğini belirten Kurum, sandık gününün hesap günü olduğunu vurguladı ve seçmenlere gerçek belediyecilik için oy vermeleri çağrısında bulundu.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:24 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği yapılacak.

  • Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi
    17:24 Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Operasyonlar farklı ilçelerde gerçekleştirildi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan'da Vatandaşlarla Buluştu
    17:23 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan'da Vatandaşlarla Buluştu

    Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini belirtti. Yatağan'da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını aktaran Aras, hemen bir kreşin temelini atacaklarını söyledi. CHP Yatağan Belediye Başkan adayı Mesut Günel de Yatağan'ı sosyal demokrat, cumhuriyetçi, halkçı bir anlayışla yöneteceklerini bildirdi.

  • Salihli'de Menşei Belli Olmayan Sakatat ve Sazan Balığı Ele Geçirildi
    17:21 Salihli'de Menşei Belli Olmayan Sakatat ve Sazan Balığı Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta menşei belli olmayan sakatat ve sazan balığı ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler imha edilmek üzere yetkililere teslim edildi.


Advertisement