Gündem Özeti / 27 Şubat 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 27 Şubat 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Kongre Merkezindeki İstanbul Mega Proje Tanıtımı Toplantısı'na ve Topkapı Sarayı'ndaki Karahisari Mushafı Baskısı'nın tanıtımına katılacak.

27.02.2015 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1-  Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Kongre Merkezindeki İstanbul Mega Proje Tanıtımı Toplantısı'na ve Topkapı Sarayı'ndaki Karahisari Mushafı Baskısı'nın tanıtımına katılacak.

- Toplantılarda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yer alacak.

(İstanbul/10.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezinde, "Bölgesel Dinamikler ve Türkiye" konulu açılış dersini verecek.

(Ankara/19.00)

2- Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Vilayetler Evi'ndeki Valiler Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.30/09.30)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği 8. Sektör Toplantısı'nda yer alacak.

(Ankara/09.00)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün cenaze törenine  katılacak.

(Samsun/14.56)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın maskot tanıtımı etkinliğine katılacak, basın mensupları ile yemekte bir araya gelecek, EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yer alacak.

(Antalya/10.30/13.30/16.00)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 100. Dönem Kaymakam Adayları'na hitap edecek.

(Ankara/14.00)

7- TBMM Genel Kurulunda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(14.00)

8- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şişli Kent Kültür Merkezinde, Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfının 20. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılacak.

(İstanbul/19.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, Ocak ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi ile 2014 yılı Aralık ayı konut fiyat endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın Ocak ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça ve TİKA Başkanı Serdar Çam, kurumları arasındaki işbirliği protokolünü imzalayacak.

(Ankara/16.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 Turu F Grubu 8. haftasında, Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova, Anadolu Efes de evinde İspanya'nın Laboral Kutxa takımıyla karşılaşacak.

(Moskova/19.00/İstanbul/21.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın ilk maçında, Galatasaray ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Türk Telekom Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

3- UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu maçlarının kura çekimi, İsviçre'deki UEFA merkezinde yapılacak.

(Nyon/14.00)

4- PTT 1. Lig'de 22. haftanın ilk maçında Boluspor ile Bucaspor karşılaşacak.

(Bolu/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 27 Şubat 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı
    09:26 Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı

    Hatay'ın Payas ilçesinde yapılan TOKİ konutlarına taşınan depremzedeler, yeni evlerinde yaşamanın heyecanını yaşıyor. Abik ailesi, yeni yuvalarında kurban keserek ailelerini ağırladı. Depremzedeler, devlet ve milletin yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.


Advertisement