Gündem Özeti / 28 Mart 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 28 Mart 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol'u Beylerbeyi Sarayı'nda kabul edecek.

28.03.2015 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol'u Beylerbeyi Sarayı'nda kabul edecek.

(İstanbul/18.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki "Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı" belgesel gösterimine katılacak.

(İstanbul/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA için yaptırılan yerli sismik arama gemisi "TURKUAZ"ın denize indirilme törenine katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen "Bu çaresizliğe 'dur' de" başlıklı Suriyelilere yardım projesi ile Cemil Meriç Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki partisinin İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00/13.00)

3- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı programı ile Elektronik Sektörü Çalıştayına katılacak.

(İstanbul/09.30/14.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  "İzmir Kemalpaşa Kentsel Dönüşüm Yetki Devri Programı"na katılacak.

(İzmir/10.30)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki 2015 Samsun Judo Grand Prix açılış programına katılacak.

(Samsun/16.00)

6- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısı"na iştirak edecek.

(Eskişehir/10.00)

7- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin il başkanları toplantısına ve parti genel merkezindeki "68'liler HDP'yi destekliyor" konulu basın açıklamasına iştirak edecek.

(Ankara/10.00/13.00)

8- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ülke genelinde 165 engelli sivil toplum örgütünce "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla düzenlenecek eylemlerden, Galatasaray Lisesi önünde yapılacak basın açıklamasına katılacak.

(İstanbul/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere yönelik başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- 26. Arap Birliği Zirvesi, Mısır'da düzenlenecek.

(Şarm eş-Şeyh)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 5. maçında deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

(Amsterdam/21.45)

2- Galatasaray Kulübü'nün olağan mali genel kurul toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

(İstanbul/10.00)

3- Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası yarı final rövanş maçında Burhan Felek Voleybol Salonu'nda Polonya'nın Atom Trefl ekibiyle karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)

4- Voleybolda Erkekler Süper Kupa Dörtlü Finalinde Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda Halkbank-Galatasaray FXTCR ve Arkasspor- Ziraat Bankası maçları oynanacak.

(Bursa/14.00/16.30)

5- Türkiye Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3'er maç yapılacak.

6- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 32. hafta maçları, Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta ise bir maç oynanacak.

7- Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde baraj etabı 1. devre maçları Sakarya Spor Salonu'nda 2 karşılaşmayla devam edecek.

(Sakarya/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement