Gündem Özeti / 29 Mayıs 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 29 Mayıs 2014

Gündem Özeti / 29 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

29.05.2014 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Finlandiya Parlamento Başkanı Eero Heinaluoma ile görüşecek.

Çiçek, Heinaluoma onuruna akşam yemeği verecek.

(TBMM/11.30-19.30)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, EFES 2014 Müşterek Fiili atışlı Tatbikatı Milli Gözlemci Programı'na katılacak.

Erdoğan, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in düzenlediği, "Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda Eğitim, Fetih ve Gençlik" temalı Türkiye Buluşması'nda bulunacak.

(İzmir/09.00/İstanbul/19.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  MÜSİAD ve TUSKON'u ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Finlandiya Meclis Başkanı Eero Heinaluoma ile görüşecek, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(İstanbul/10.00/12.00/Ankara/16.30/17.30/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/09.00)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulu'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

3- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ESAM tarafından Holiday İnn AirPort Otel'de düzenlenecek "Müslüman Toplulukları Birliği Kongresi"nin açılış konuşmasını yapacak.

İşler, daha sonra gideceği Karadağ'da Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı İgor Luksiç ile görüşecek, Karadağ İslam Birliği'ni ziyaret edecek, Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ile bir araya gelecek.

(İstanbul/12.45/Karadağ)

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Almanya'da

Çavuşoğlu, Aachen'de AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'a Uluslararası Charlemagne Ödülü verilmesi dolayısıyla düzenlenen resepsiyona ve ödül törenine katılacak, Köln'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Köln ve Düsseldorf bölge teşkilatlarının mensuplarıyla bir araya gelecek.

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak

(Ankara/12.30)

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cezayir'deki temaslarını tamamlamasının ardından Tanzanya'ya geçecek.

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye İnovasyon Haftası"nın açılışına katılacak.

(İzmir/10.00)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kafkasya Üniversiteler Birliği 4. Olağan Kongresi ile Petrol Platformu Derneğinin Arama-Üretim Sektörü Bilgilendirme Toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/09.30/11.00)

9- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Okçular Eğitim ve Spor Vakfı tarafından düzenlenen "II. Uluslararası Fetih Kupası Ödül Töreni"ne katılacak ve Yahya Kemal Beyatlı Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki "Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda  Eğitim-Fetih ve Gençlik Temalı Eğitim" Bir-Sen Türkiye Buluşması'nda yer alacak.

(İstanbul/17: 00/19.00)

10- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli'yi kabul edecek.

(Ankara/11.30)

11- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times ile Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından Londra'da düzenlenen "FT Yatırım Zirvesi"nde konuşacak, "Türkiye Alt Yapı Konferansı"nda bulunacak.

12- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Buharkent ilçesine bağlı Savcılı köyünde muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelecek, partisinin ilçe başkanlığı ve esnafı ziyaret edecek.

Eroğlu, daha sonra geçeceği Denizli'de Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Gömü ve Mahmudiye'de parti teşkilat programı ve esnaf ziyaretine katılacak.

(Aydın/09.00/Denizli/12.00/Afyonkarahisar/16.30/Eskişehir/18.30)

13- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tosya Devlet Hastanesi Açılışına katılacak ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kastamonu/16.30-19.00)

14- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "9. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı"nın açılışına katılacak.

(İstanbul/09.30)

15- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ağlı, Küre, İnebolu, Bozkurt, Çatalzeytin ve Türkeli ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirecek.

(Kastamonu/12.15-16.30/Sinop/17.30)

16- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Güroymak ilçesinde düzenlenecek mitinge katılacak.

(Bitlis/14.00)

17- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, SDÜ tarafından düzenlenen Uluslararası Davraz Kongresi ve AK Parti Isparta İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Isparta/09.30/11.00)

18- TBMM'den.

Genel Kurul'da İnternet Araştırma Komisyonu ile Yasadışı Dinlemeleri  Araştırma Komisyonu raporları ele alınacak.

(14.00)

Adalet Komisyonu'nda, kamuoyunda Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının görüşülmesine devam edilecek.

(10.30)

Milli Eğitim Komisyonu'nda, Çanakkale savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun tasarısı görüşülecek.

(14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaşanan gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar

ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Libya'da, orduya bağlı milisler ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter liderliğindeki gruplar arasındaki çatışmalar ve siyasi gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

4- Filistin'de sağlanan milli mutabakat çerçevesinde Fetih-Hamas hareketleri arasında uzlaşı hükümetikurma çalışmaları sürüyor.

(Gazze/Ramallah)

5- Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Lübnanlı mevkidaşı Cibran Basil ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Beyrut)

6- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

EKONOMİ

1- TÜİK, bu yılın 1. çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endeksleri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Sayıştay'ın 152. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/09.00)

2- Somali'nin başkenti Mogadişu'da THY'ye güvenlik hizmeti sağlayan şirketin aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Sadettin Doğan'ın cenazesi, öğle vakti Selimiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

3- Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezinin düzenlediği "3. Dünya Türk Forumu"nda, Türk dünyası ve diasporalarının yaklaşık 50 ülkedeki sivil toplum liderleri, akademisyen, düşünce ve kanaat önderleri bir araya gelecek.

(Edirne/09.30)

SPOR

1- Fransa Açık Tenis Turnuvası, Paris'te devam ediyor.

(Paris)

2- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı final üçüncü maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Aydem Pamukkale Üniversitesi, Cebeci Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00)

3- Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nde teknik direktörlüğe getirilen Kemal Özdeş ile Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde sözleşme imzalanacak.

(Ankara/11.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 29 Mayıs 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement