Gündem Özeti / 3 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 3 Eylül 2016

Gündem Özeti / 3 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile görüşecek.

03.09.2016 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile görüşecek. Hangzhou'daki Xi-hu Devlet Konukevi'nde gerçekleşecek görüşmenin ardından iki cumhurbaşkanı Türkiye ve Çin arasında yapılacak anlaşmaların imza törenine katılacak.

(Çin/Hangzhou)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İdil'de kaymakamlık ve esnaf ziyareti yapacak, DSİ Dicle nehir ıslah çalışmasını inceleyecek, Grand Silopi Hotel'de düzenlenecek toplantıya katılacak, Silopi'de esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

(Şırnak/11.00-16.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Sakarya'nın kardeş ili Siirt'te Valilik ziyaretinde bulunacak, AK Parti İl Başkanlığını, Organize Sanayi Bölgesini, Tillo ilçesini ziyaret edecek.

(Siirt/10.00-14.45)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya'da VIII. Uluslararası Kervansaray Buluşmasına katılacak, Batman esnafını ziyaret edecek, istişare toplantısı yapacak.

(Malatya-Batman/09.00-18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'nin Chicago kentinde Türk toplumu ve Amerikalı Müslümanların temsilcileriyle bir araya gelecek.

(ABD/Chicago)

2- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da AB dışişleri bakanları gayrıresmi toplantısına (Gymnich) katılacak.

(Slovakya/Bratislava)

3- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Ahmet Nejat Birdevrim'in "Toprağa Yansıyan Yaşanmışlık" sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sergileniyor.

(İstanbul/10.30)

2- Bağımsız Sanat Vakfınca "Yurtsuzlaşma" temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Trienali açılışı Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/18.30)

3- Sanatçı Tarkan, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağı I Grubu ilk maçının hazırlıklarını Zagreb'deki SRC Zapresic Stadı'nda basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

(Zagreb/20.00)

2- 20 Yaş Altı Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2. Grup'taki ikinci maçında Belarus ile karşılaşacak.

(Varna/15.00)

3- Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Erkek Hentbol Takımı, EHF Kupası 1. tur ilk maçında, THF Spor Salonu'nda, Hırvatistan temsilcisi GRK Varazdin 1930 ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00)

4- Atletizmde Turkcell Süper Lig final yarışmaları Naili Moran Pisti'nde başlayacak.

(Ankara/16.00)

5- Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de 2016-2017 sezonu, ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

6- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 1. turunda gruplarda ikinci maçlar yapılacak.

7- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış töreni yapılacak.

(Çolpon-Ata/17.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 3 Eylül 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement