Gündem Özeti / 4 Mart 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 4 Mart 2014

Gündem Özeti / 4 Mart 2014

ANADOLU AJANSI.

04.03.2014 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ankara'daki tıp fakülteleri dekanlarını Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/16.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda mitinge katılacak, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece ilçelerini ziyaret edecek.

(Tekirdağ/12.00/İstanbul/15.00/15.45/16.30/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Gürsu ve Kestel ilçe teşkilatlarının üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltı ve öğle yemeğinde bir araya gelecek, Kestel Köprülü Kavşağı'nın açılış törenine katılacak.

(Bursa/09.30-13.00)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB'da düzenlenen Sektörel Ekonomi Şurası'na katılacak.

(Ankara/10.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky'i kabul edecek. Daha sonra Almanya'ya gidecek Çavuşoğlu, konferansa, sergi açılışına ve onuruna verilen kokteyle katılacak.

(Ankara/10.30/Berlin)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Merkezleri Performans Değerlendirmesi ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirliği Çalıştayı'nda, Ar-Ge merkezlerinin performans sonuçlarını açıklayacak.

(Kocaeli/10.00)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, valiliği, AK Parti il başkanlığını, Ergani ilçesini, ticaret ve sanayi odasını ziyaret edecek, kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Diyarbakır/15.15-19.00)

6- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çorlu'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret edecek, Çerkezköy ilçesinde halka hitap edecek, Erzurumlular Derneğine ve Kapaklı ilçesinde esnafa ziyarette bulunacak.

(Tekirdağ/12.15/13.30/15.00/16.00/17.15)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ziyaret edecek, bakanlıkları arasındaki, "Meteorolojik Faaliyetlerin, Erken Uyarıların Öğrencilere Anlatılmasına İlişkin Protokolü"nün imza törenine ve Odunpazarı Botanik Parkı'nın açılışına katılacak.

(Eskişehir/11.15/12.30)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde partisinin seçim bürolarının açılışını gerçekleştirecek, İnhisar ilçesinde düzenlenen programa katılacak.

(Bilecik/15.00/17.00/19.00)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan ve Çanakkale devlet hastanelerinin temel atma törenleriyle ambulans teslimi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin açılış törenlerine katılacak.

(Edirne/14.00/Çanakkale/10.00/11.00/12.00)

10- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Eğil ve Dicle ilçesinde düzenlenen mitinglere katılacak.

(Diyarbakır/13.00/15.00)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, valiliği ziyaret edecek, şehir merkezinde halkı selamlayacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, proje tanıtım toplantısına katılacak.

(Batman/11.00/12.00/13.30/15.30)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin bazı ilçe teşkilatı üyeleriyle bir araya gelecek, temaslarda ve ziyaretlerde bulunacak.

(Balıkesir/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Gerginliğin giderek tırmandığı Ukrayna ve Kırım Özerk Cumhuriyeti 'ndeki gelişmeler izleniyor.

(Kırım/Kiev)

3- Mısır'da, yeni hükümetin kurulma süreci, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

Askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanık hakkında "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

4- İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Tunuslu mevkidaşı Mehdi Cuma ile bir araya gelecek.

(Tunus)

5- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Tunuslu mevkidaşı Munci el-Hamidi ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Tunus)

6- Körfez Ülkeleri Konseyi (KİK) 130. Dönem Toplantısı dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak.

(Riyad)

7- BM Kalkınma Programı'nın Haiyan Tayfunu'nun mağdurları için düzenlediği, eski futbolcuların katılacağı "Yoksullukla Mücadele Maçı" İsviçre'de yapılacak.

(Bern)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri ile 2011 yılı girişimcilik istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 2, 7 ve 10 yıl vadeli 3 tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- 3. Ulusal Pamuk Zirvesi, Swissotel Büyük Efeste yapılacak

(İzmir/10.00)

SPOR

1- Türkiye- İsveç milli maçına doğru

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile 5 Mart Çarşamba günü oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Antrenman öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile iki milli futbolcu statta basın toplantısı yapacak.

İsveç Milli Takımı, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda antrenman yapacak. Milli Takımı Teknik Direktör Erik Hamren ile bir oyuncu da Grand Rixos Hotelde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/18.00/18.30/19.00/11.30/16.15)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası Sekizli Final turu ilk maçında, Beşiktaş İntegral Forex ile Rusya'nın Nizhny takımları Beşiktaş İntegral Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

3- Voleybol Teledünya Bayanlar Süper Kupa çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe ile İlbank, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)

4- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de Üsküdar Belediyesi ile Çankaya Belediyesi ANKA, Esenler Hakkı Başar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/16.00)

5- Hentbol Erkekler Türkiye Kupası'nda Mersin Hentbol- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Göztepe, Ankara İl Özel İdare-Beşiktaş, çeyrek final rövanş maçlarında karşı karşıya gelecek.

(Mersin/14.00/Ankara/16.00/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 4 Mart 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
    11:13 Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Elazığ'da bir beton fabrikasında fork-lifti tamir etmek için altına giren işçi, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan işçi hayatını kaybetti. Talihsiz adamın bir hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.


Advertisement