Gündem Özeti / 5 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 5 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

05.04.2014 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan'da

- Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısına katılacak Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dişişleri Bakanı Evangelos Venizelos, AB İşlerinden Sorumlu Dişişleri Bakanı Yardımcısı Dimitris Kourkulas, İrlanda AB Bakanı Paschal Donohoe ile Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ile bir araya gelecek.

Çavuşoğlu, Atina'daki Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptıktan sonra yurda dönecek.

(Atina/08.00-15.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, partisinin Kocaeli'deki ilçe başkanları ve belediye başkanları ile toplantı yapacak, Sultanbeyli Belediyesi Milli İrade Şölenine katılacak.

(Kocaeli/09.30/İstanbul/20.00)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Denizli İhracatçılar Birliğinin düzenlediği programa katılacak.

(Denizli/16.00-20.00)

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Turkcell Sesi Görenler Deplasmanlı Süper Lig futbol müsabakasına katılacak. (Ankara/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor.

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının yansımaları, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

GÜNCEL

1- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Melih Gökçek, Ankara Adliyesinden mazbatasını alacak.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- Avrupa Güreş Şampiyonası Finlandiya'da sürüyor.

Şampiyonanın beşinci gününde, grekoromen stil 55 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yüksel, 98 kiloda Cenk İldem ve 130 kiloda Rıza Kayaalp mindere çıkacak.

(Vantaa/11.00)

2- Avrupa Halter Şampiyonası İsrail'de başlayacak.

Şampiyonanın ilk gününde milli sporculardan İsmet Algül ve Furkan Gövdeli 56 kiloda, Nurcan Taylan ve Hacer Demirel ise kadınlar 48 kiloda podyuma çıkacak.

(Tel Aviv/17.00-22.00)

3- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftaya Akhisar Belediyespor- Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor- Torku Konyaspor, Beşiktaş- Kayserispor, Çaykur Rizespor-Kardemir Karabükspor maçlarıyla devam edilecek.

(Manisa/13.30/Antalya/16.00/İstanbul/Rize/19.00)

4- Beko Basketbol Ligi'nde 25. hafta Türk Telekom-Aykon TED Ankara Kolejliler, Torku Konya Selçuk Üniversitesi- Trabzonspor Medical Park, TOFAŞ-Olin Edirne maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/Konya/16.00/Bursa/17.00)

-Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Adana BOTAŞ ile İstanbul Üniversitesi BGD, Menderes Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Adana/16.00)

5- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında İstanbul'da Fenerbahçe Grundig- Torul Gençlik, Ankara'da Halkbank- Ziraat Bankası karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/13.00/Ankara/17.00)

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play off çeyrek final serisi üçüncü maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Maliye Milli Piyango karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde baraj etabının birinci devre

ikinci maçlarında TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Tokat Belediyesi

Plevnespor- Konak Belediyesi, Çankaya Belediyesi ANKA-İnegöl Belediyesi

karşılaşacak.

(Ankara/13.00/15.00)

6- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında Eczacıbaşı VitrA-İlbank, Galatasaray Daikin-Bursa Büyükşehir Belediyesi, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/15.00/18.00)

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde baraj etabının birinci devre

ikinci maçlarında Cengiz Göllü Spor Salonu'nda Halkbank-Ereğli

Belediyesi, Sarıyer Belediyesi- Çanakkale Belediyesi karşı karşıya gelecek.

(Bursa/14.30/16.30)

7- PTT 1. Lig'de 34. hafta Adana Demirspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaraspor- Şanlıurfaspor maçlarıyla başlayacak.

(Adana/14.00/Ankara/19.00)

-Spor Toto 2. Lig'de 29. haftanın ilk maçlarında Beyaz Grup'ta Göztepe- Tokatspor, Gaziosmanpaşa- Giresunspor karşılaşacak.

(İzmir/İstanbul/14.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 5 Nisan 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement