Gündem Özeti / 8 Ağustos 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 8 Ağustos 2014

Gündem Özeti / 8 Ağustos 2014

ANADOLU AJANSI.

08.08.2014 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Çankaya Köşkü'nde güven mektubu sunacak.

(Ankara/14.30/15.00)

2- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, TOBB'un ekonomi raporu sunumuna katılacak. Kent merkezindeki açık hava toplantısı ve Savaştepe'de halkı selamlamasının ardından İhsanoğlu, Soma'da şehitliği ziyaret edecek, Cengiz Topel Meydanı'nda halka hitap edecek, taziye ziyaretinde bulunacak.

(Ankara/10.30/Balıkesir/14.15-16.00/Manisa/16.30-20.40)

- Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

(Diyarbakır/17.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, kent turundan sonra Mamak Tuzluçayır Meydanı'nda ve Yenimahalle Batıkent Kent Meydanı'nda halka hitap edecek.

(Ankara/17.30-20.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kaynarca, Adapazarı ve Arifiye ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak, toplantılara katılacak.

(Sakarya/09.30-19.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, belediyeyi ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yemekte buluşacak, İsmetpaşa Caddesi'nde esnafla bir araya gelecek.

(Uşak/11.00/14.00/15.30)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çüngüş ve Çermik ilçelerinde belediye başkanlığı ve esnafı ziyaret edecek, Çermik'te kanaat önderleri ve muhtarlarla toplantı yapacak.

(Diyarbakır/11.00-19.30)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İran Sanayi, Ticaret ve Madenler Bakanı Muhammed Rıza Nematzade ile görüşecek, Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'ne Destek Protokolü'nün imza törenine katılacak.

(Ankara/11.00/14.00)

5- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Uşak Üniversitesinde kahvaltıya katılacak, belediye ve partisinin il başkanlığını ziyaretin ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Uşak/09.00-15.30)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Nazilli'de ve daha sonra geçeceği Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

(Aydın/09.30/.12.00/Afyonkarahisar/19.00)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Feshane'de Rumeli-Balkan-Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak, Lüleburgaz ilçesinin belde ve köylerinde vatandaşlarla buluşacak.

(İstanbul/14.30/Kırklareli/17.30)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, belediye ziyaretleri gerçekleştirecek, salon toplantılarına katılacak.

(Mersin/Adana/Kahramanmaraş/14.30-20.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Başakşehir Belediyesinde sanayici ve iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Kağıthane'de parti çalışmalarına katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

(İstanbul/09.00-21.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ege Karadeniz İş Adamları Derneği temsilcileriyle Balçova Prestij Otelde bir araya gelecek, Torbalı, Tire, Ödemiş'te temaslarda bulunacak, Bayraklı ilçesinde mitinge katılacak.

(İzmir/09.00-20.30)

11- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kurtuluş Parkı'nda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleriyle bir araya gelecek.

(Ankara/09.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Mısır'ın arabuluculuğunda salı günü başlayan ve saat 08.00'de sona erecek ateşkesin koşulsuz olarak 72 saat daha uzatılmasını kabul ettiğini açıklamasına ve Gazze'de daimi ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Libya'da ordu birlikleri ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

5- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, "Filistin direnişine destek" gösterileri düzenleyecek.

(Kahire)

6- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Alevi dernek temsilcileri, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Karacaahmet Dergahı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00)

SPOR

1- Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılacak.

(Nyon/13.00/14.00)

2- Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiltere'nin Chelsea takımları, Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine yardım amacıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen kırk beşer dakikalık üçlü özel turnuvada karşı karşıya gelecek.

Turnuvada Fenerbahçe-Beşiktaş, Fenerbahçe-Chelsea, Chelsea-Beşiktaş maçları yapılacak.

(İstanbul/20.30/21.30/22.30)

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix'i elemeleri 1. Grup ikinci hafta E Grubu'ndaki ilk maçında, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Ankara/19.00)

4- Gençler Dünya Sutopu Şampiyonası'na Ataköy Yüzme Havuzu'nda yedinci gün müsabakalarıyla devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

5- Gençler Dünya Güreş Şampiyonası Hırvatistan'da sürüyor.

(Zagreb/11.00)

6- Yıldız Milli Kız Basketbol Takımı, Macaristan'da süren Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Debrecen/17.00)

7- Turkcell Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'na, ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nde devam edilecek.

(İstanbul/09.00/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 8 Ağustos 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.


Advertisement