Gündem Özeti / 8 Mart 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 8 Mart 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu" konulu panelde konuşacak.

08.03.2015 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye'de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu" konulu panelde konuşacak. Valiliği ziyaret edecek Davutoğlu, partisinin İl Kadın Kolları Kongresi'ne ve Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Mardin/11.00/12.00/13.00/15.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çeşme Sheraton Otel'de "2015 Seçimlerine Doğru Sağlık Politikalarına Bakış" konulu toplantıya katılacak.

(İzmir/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İpsala, Keşan ve Uzunköprü ilçelerine ziyaretlerde bulunacak. Müezzinoğlu, Mimar Sinan Vakfında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca düzenlenen toplantıya ve AK Parti Edirne İl Kadın Kolları'nın Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılacak.

(Edirne/12.00-19.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Türkiye'de Çalışan Kadınların Sorunları, Beklentileri ve Sendikalara Karşı Tutumları" araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/09.30)

2- Finlandiya'da bir pizza restoranına düzenlenen saldırıda öldürülen 3 Türk'ten, Aziz-Asiye Şekersöz çiftinin cenazeleri, Hacı Ömer Çetinsaya Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Başakşehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/12.22)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 23. haftaya 4 maçla devam edilecek.

Derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Günün diğer karşılaşmaları Medicana Sivasspor- Beşiktaş, İstanbul Başakşehir- Torku Konyaspor, Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor arasında oynanacak.

(İstanbul/19.00/Sivas/14.00/İstanbul/13.00/Karabük/16.00)

2- Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası çeyrek final ilk maçında, deplasmanda Almanya temsilcisi Buxtehuder ile karşılaşacak.

(Buxtehude/16.00)

3- Türkiye Basketbol Ligi'nde 21. haftaya Pınar Karşıyaka-Beşiktaş İntegral Forex maçıyla devam edilecek.

(İzmir/17.00)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 20. hafta 5 maçla tamamlanacak.

5- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 21. hafta müsabakaları yapılacak.

6- PTT 1. Lig'de 23. haftaya 6 müsabakayla devam edilecek.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 26, Beyaz Grup'ta 29. hafta maçları yapılacak.

7- Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da sona erecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 8 Mart 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement