Gündem Özeti / 9 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 9 Ekim 2014

Gündem Özeti / 9 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

09.10.2014 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30-15.00-16.30)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR)  Başkanı Jan Zahradil ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(Ankara: 15.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Safranbolu'yu ziyaret edecek.

(Karabük/12.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek. Bakan Çavuşoğlu ve Stoltenberg başkanlığında, heyetler arası çalışma kahvaltısı düzenlenecek, ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz ile görüşecek Bakan Çavuşoğlu, konuk bakan ile ortak basın toplantısı yapacak, daha sonra heyetler arası çalışma yemeğine geçilecek.

Bakan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi John Allen'ı kabul ettikten sonra, Kosta Rika'nın Ankara Büyükelçiliğinin açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.00-09.15-10.30-11.30-12.30-13.00-17.45-18.30)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya'nın Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Yuko Obuchi ve Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanı Koya Nishikawa ile bir araya gelecek. Türk-Japon İş Forumu'nda iş adamlarına hitap edecek olan Zeybekci, daha sonra İş Konseyi Eş Başkanı ve IHI Başkanı Kazuaki Kama ve Japonya Dış İlişkiler Teşkilatı (JETRO) Başkanı Hiroyuki Ishige'yi kabul edecek.

(Tokyo)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Ankara'da Giresun" etkinliğine katılacak.

(Ankara/12.00)

6- Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YASAD ve Bahçeşehir Üniversitesi Protokol İmzalama Törenine, daha sonra da Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısına katılacak.

(İstanbul/11.00-13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3-  ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon için görevlendirilen özel temsilcisi John Allen, Mısır'ı ziyaret edecek.

(Kahire)

4- Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah ve hükümette yer alan bakanlar, ilk kez Gazze Şeridi'ni ziyaret edecek.

(Gazze)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

6- Hong Kong'daki demokrasi yanlısı gösteriler izleniyor.

EKONOMİ

1- TÜİK, Ağustos ayına ait perakende satış hacim endeksi ile Eylül ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Riva'daki TFF Milli Takımlar Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00-16.30)

Çek Cumhuriyeti, karşılaşmanın hazırlıklarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/20.00-19.00)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ikinci hafta mücadelesi 9 maçla başlayacak.

3- 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası İtalya'da sürüyor.

Organizasyonun üçüncü turunda Çin- Dominik Cumhuriyeti ve ABD-Rusya maçları oynanacak.

(Milano/18.30-21.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 9 Ekim 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement