Gündoğu'dan İsrail'e Tepki - Son Dakika
Güncel

Gündoğu'dan İsrail'e Tepki

Gündoğu\'dan İsrail\'e Tepki

Memur-Sen Düzce İl Temsilciği tarafından Prestij Konutları bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İsrail ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

24.07.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Düzce İl Temsilciği tarafından Prestij Konutları bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İsrail ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Memur-Sen tarafından yaptırılan Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, daha sonra düzenlenen iftar yemeğine de katıldı. Prestij Konutlarında düzenlenen iftar yemeğinde ilk olarak konuşan Memur-Sen Düzce il Başkanı Orhan Kılıç, katılanlara teşekkür etti.

Ardından konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son dönemde yaşanan olayları sert bir dille eleştirdi.

Gündoğdu, "Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken asla susulmaz. Cemil Meriç, Allah rahmet eylesin, 'Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur' der. Biz Eğitim-Bir-Sen'le başlayan ilk örgütlenmemizi 11 sendika ve konfederasyonumuzla tamamlarken niçin sorusuna vesayeti deşifre etmek için cevabını verdik. Allah rahmet eylesin, Akif İnan ağabeyimiz öncülüğünde bugün taraf olmanın en anlamlı olduğu günleri yaşıyoruz. İster, 'Gazzeli çocuklarımıza bomba yağarken taraf olmak zorunda' deyin, isterseniz, 'Hazreti İbrahimler yeniden ateşe atılmış, Siyonizmin kargaları bu ateşi güçlendirmek için odun taşıyor, öyleyse biz bu ateşi söndürecek su taşıyan serçeleriz' deyin. Birçok medyanın kara savaşı diye yansıttığı kavramlara değinmek lazım. Ortada savaş yok, katliam var, doğuştan gelen akıl emniyeti, din emniyet, nesil emniyeti gibi bütün kutsallara saldırı var. Batı uygarlığının çifte standart saldırısıdır. Katil Esed'i durdurabilseydik. Eğer biz 30 yıl Gayri mübareğe dayanan Mısır'da 3 yıl Mursi'yi kollasaydık çocukların üzerine bomba yağmayacaktı. Hz. Ömer, 'Kızların diri diri toprağa gömülmesine ağlarız' demiş ama, 'Biz ticaret için gittiğimizde helvalardan put yapar tapınırdık ve acıkınca onu yerdik, buna seviniyorum' demiş. Bugün batı putlarını yemektedir. Bir sanatçımız Hitler'den bahseder etmez ABD ve İsrail'den ses geldi. Bugün ABD'nin sponsorluğunu yaptığı Birlemiş Milletler demeyeceğim 'kirleşmiş milletler'in kaniliğini yaptığı Almanya'nın, İsviçre'nin desteklediği soykırım, Hitler'in yaptığının on katıdır. Biz ayrıma karşıyız ama görüyoruz ki Hitler ölmemiş. İsrail milletvekili, 'Bu yılanların annesini de öldürmeli' diyor. Bir akademisyen kadınlara tecavüzden bahsediyor. Bunu Batılılar neden yapıyor, dememizin anlamı yok. Biz ne yapıyoruz, bunu sorgulamamız lazım" dedi.

Gündoğdu, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafında olduklarını ifade ederek, "Anayasal kurumlar eli ile 10 yılda bir millete haddini bildiren devletçi anlayışı referandumda yüzde 58 ile ezerek yeni Türkiye'yi başlattık. Kamuda başörtüsü özgürlüğünü başlattık. Sivil itaatsizlikle bunu başlattık. Çözüm süreci devletin projesi ama bu camianın kardeşlik projesidir. Yeniden büyük Türkiye deme zamanıdır. 3 tane aday var. Bu bir siyasi parti ya da yerel yönetim seçimi değil, cumhurbaşkanlığı seçimdir. Halkın seçecek olması başlı başına zaferdir. Bugüne kadar milletvekillerini halk seçmiş ama vekiller milletten aldığı vekaleti çiğneyerek yanlışlar yapmış. Bu ülkede İnönü gibi, Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel gibi millete rağmenciler kesinlikle seçilemeyecek. Cumhurla baş komutan arasında derin devlet varlığı sona erecek. Cumhurla halkı buluşacak. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını paralel devlet istemiyor, İsrail istemiyor, PKK istemiyor, ulusalcılar istemiyor. Milletin dini ile kavga edenler istemiyor. Bu milletin sözcülüğünü Davos'ta olduğu gibi, 27 Nisan'da dik durduğu gibi emperyalistlerle kavgada güçlü durduğu gibi biz de kendisini destekliyoruz. Dünya mazlumlarına hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yemek, dua edilmesinin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gündoğu'dan İsrail'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement