Gündüz Bisiklet Tamircisi Akşam Bağlamacı - Son Dakika
Yerel

Gündüz Bisiklet Tamircisi Akşam Bağlamacı

Ayvalık ilçesinde yaşayan Haydar Gedikli, gündüzleri bisiklet tamirciliği yapıyor, akşamları çocuklara ve gençlere bağlama kursu veriyor.

26.06.2015 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesinde yaşayan Haydar Gedikli, gündüzleri bisiklet tamirciliği yapıyor, akşamları çocuklara ve gençlere bağlama kursu veriyor.

Haydar Gedikli (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un Akçaabat ilçesinden 10 yıl önce Ayvalık'ın dünyaca ünlü plajlarına sahip Sarımsaklı mevkisine gelip yerleştiğini söyledi.

Özellikle yaz aylarında yoğun olmak üzere, geldiği günden bu yana bisiklet tamirciliği yaptığını belirten Gedikli, bölgedeki yazlıkçıların hemen hemen tamamının kendisini tanıdığını anlattı.

Tatilcilerin, bisikletleriyle ilgili sorun olduğunda kendisine getirdiğini ifade eden Gedikli, bunun yanı sıra bağlama çaldığını ve bu enstrümanı çalmayı çocuklara ve gençlere öğrettiğini dile getirdi.

Gedikli, şunları kaydetti:

"4 kız çocuk babasıyım. Hepsini okuttum, hepsi üniversite mezunu oldu. Trabzon'da da bağlama çalıyordum ve eğitimler veriyordum. Buraya geldiğimde bu özelliğimi bilenler, bağlama çalarken beni görenler, çocuklarının da öğrenmesini istedi. Şimdi akşamları bağlama kursu veriyorum. Gündüz tamircilik, akşam bağlama eğitmenliği; ikisini de severek yapıyorum. Bağlama kurslarından ciddi bir gelirim yok. Çocuklar ve gençler öğrensin, onlar da arkalarından gelenlere öğretsin istiyorum."

Sarımsaklı'da kendisine "Aşık Haydar" denildiğini belirten Gedikli, 200 civarında bestesi ve yüzlerce şiirinin bulunduğunu söyledi.

Bağlamayı 8 yaşından bu yana elinden bırakmadığına değinen Gedikli, "Bağlama çalmayı çok seviyorum. Aslında insanları çok seviyorum. Ekmeğimi bisiklet tamirciliğinden, moralimi bağlamadan kazanıyorum. Gençlerin boş zamanlarında müzikle uğraşması beni mutlu ediyor. Müzik, özellikle de bir enstrüman çalmak son derece dinlendirici" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gündüz Bisiklet Tamircisi Akşam Bağlamacı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement