Günebakan Kadın Derneği'nden Eş Başkan Mutlu'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Günebakan Kadın Derneği'nden Eş Başkan Mutlu'ya Ziyaret

Günebakan Kadın Derneği\'nden Eş Başkan Mutlu\'ya Ziyaret

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin’de kadına yönelik olağanüstü bir şiddet sarmalı olduğunu belirterek, “Belki bütün bu şiddet olaylarıyla baş edemeyebiliriz ama bunları azaltmanın yollarını bulmak, bunun tartışmasını yürütmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

24.06.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin'de kadına yönelik olağanüstü bir şiddet sarmalı olduğunu belirterek, "Belki bütün bu şiddet olaylarıyla baş edemeyebiliriz ama bunları azaltmanın yollarını bulmak, bunun tartışmasını yürütmek gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kadınların toplumda eşit hak, sorumluluk ve katılımlarla yer almaları amacıyla 2008 yılında kurulmuş olan Günebakan Kadın Derneği'nin yöneticileri, Eş Başkan Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Dernek yöneticileri Nesrin Gözen Bilek, Zübeyde Akpınar, Rukiye Erdoğdu ve Peyruze Kafa'nın katıldığı ziyarette, Mutlu'ya dernek hakkında bilgi verdiler. Kadın sorunları noktasında hayata geçirilecek projelerde ortaklaşmak istediklerini ifade eden dernek yöneticileri, kadının bağımsız bir birey olduğunun toplumca kabul edilmesinin, öncelikle kendi sorumluluklarını üstlenmesi ve haklarını talep etmesi ile mümkün olduğunu dile getirdiler. Akdeniz Belediyesi ile güç birliği yapmak ve bunun diğer belediyelere örnek olmasını istediklerini kaydeden dernek yöneticileri, kadın sorunları ve çözüm önerileri, özellikle de kadına yönelik şiddet ve çözüm önerilerine ilişkin hazırladıkları bir dosyayı da Mutlu'ya verdiler.

Konuklarına eş başkanlık sistemini anlatan Yüksel Mutlu da sisteme sadece kadınlar ve kadın örgütleri değil, erkeklerden de ilgi oluştuğunu kaydetti. Bu konuda doğru bir iş yaptıklarını, doğru bir karar verdiklerini bir kez daha teyit ettiklerini ve bunun memnuniyetini yaşadıklarını aktaran Mutlu, "Şimdi ikinci aşamaya geçmemiz, bizim açımızdan eş başkanlık sistemimize denk bir pratik ve çalışma içerisinde olmamız gerekiyor. Çünkü biz bu sözü zaten halkımıza vermiştik" dedi.

Gelinen süreçte yerel yönetimler pratiğini de gözden geçirdiklerini vurgulayan Mutlu, "Sorunların çözümü için neler yapılabilir, bizim eksiklerimiz nelerdir, kadın cephesinden ne yapabiliriz sorularının yanıtını aradık. Ne yazık ki, Mersin'de olağanüstü bir şiddet sarmalı olduğunu gördük. Belki bütün bu şiddet olaylarıyla baş edemeyebiliriz ama bunları azaltmanın yollarını bulmak, bunun tartışmasını yürütmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu tartışmaların sonunda mahallelere, sokağa dönük bir uygulama yapmamız gerekiyor. Kadınlar olarak güçlerimizi birleştirip birlikte bu mahallelere, bu evlere girmeyi hedeflemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Günebakan Derneği'nin getirdiği dosyayı dikkatle inceleyeceklerini de belirten Mutlu, "Bizim de arzu ettiğimiz, istediğimiz önerilerin olduğunu, henüz dosyaya bakmadan söyleyebilirim. Biz hem cinsiyet özgürlükçü bir düşüncenin hem kadın-erkek eşitliğinin hayat bulması için mücadele ediyoruz ve kadına yönelik her türlü şiddetin son bulmasını istiyoruz. Yakın zamanda 3 eş başkan yardımcımızın ikisi, kadın meclis üyeleri arasından belirlendi. Bu anlamda Akdeniz Belediyesi'nde kadınlara yönelik çok nitelikli işler çıkacaktır. Mersin'deki tüm kadın örgütleri, temsilcileri, kanaat önderleri ve feministlerle yakın zamanda bir araya gelmeyi arzu ediyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeyi içeren bir planlamayı önümüze koyalım. Neler yapabileceğimizi ve bu kentin erkek egemen zihniyetiyle nasıl baş edeceğimizi tartışalım. Bu açıdan ziyaretinizi son derece önemli buluyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Günebakan Kadın Derneği'nden Eş Başkan Mutlu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement