Güner, Trabzon'un Marka Değerini Arttıracak - Son Dakika
Yerel

Güner, Trabzon'un Marka Değerini Arttıracak

Güner, Trabzon\'un Marka Değerini Arttıracak

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner, “Trabzon’un, 15 milyar dolarlık ekonomik değerini 25 milyon dolara çıkarabilirsek hedefe ulaşabiliriz. Bunun için hayata geçirilecek birçok proje var” dedi.

26.02.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner, "Trabzon'un, 15 milyar dolarlık ekonomik değerini 25 milyon dolara çıkarabilirsek hedefe ulaşabiliriz. Bunun için hayata geçirilecek birçok proje var" dedi.

Ak Parti Trabzon milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner, Trabzon için 2023 hedefinin "Marka Şehir" olması gerektiğini söyledi. Trabzon'da aday adaylığıyla ilgili çalışmalarını yoğun biçimde sürdüren Güner, AK Parti teşkilatlarını geziyor. İl Başkanı Haydar Revi ile görüştükten sonra ilçe teşkilatlarını dolaşan Güner, partililere 2023'te Trabzon'un Marka Şehir olması için nelerin yapılması gerektiğini anlatıyor. Ekonomist İsmail Cem Güner, "Bunun için Dış Ticaret Müsteşarlığında bir bürokrat olarak hazırlayıp Devlet Planlama Teşkilatına sunduğum projelerin, siyasetçi kimliğimle takip ederek hayata geçirilmesini sağlamak istiyorum. Bu nedenle sizlerin desteği, parti büyüklerinin de vizesi gerekiyor. Buna talibim" dedi.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı İsmail Cem Güner, Trabzon'un 15 milyarlık ekonomik değerini 25 milyara çıkarabilecek projeler konusunda ise şu bilgileri verdi:

"Arsin ilçesinde bir Sanayi Teknokent'i kurulmalı. Trabzon'da KTÜ önderliğinde Teknolojik Bilişim Merkezi oluşturulmalı. Of ya da Sürmene'de Lojistik üs kurulmalı. Bunlar için projeler detaylı biçimde ilgili yerlere sunuldu. Trabzon için turizm olmazsa olmazlardan biridir. Her ne kadar yaz turizminden nasibini alamasa da, tarih, doğa ve kültür turizmi için gerekli çalışmalar yapılmalı, 12 bin 450 olan yatak kapasitesi kısa vadede 20 binin üzerine çıkarılmalı. Trabzon, Kafkaslar ve Orta Asya'nın stratejik ve jeopolitik merkez üssüdür. Bu coğrafi avantaj değerlendirilmelidir. Dubai örneği ticaret merkezi olmak bunun için önemlidir."

Trabzon'un son 30 yıldır Trabzonspor'un peşine takıldığını belirten Güner, oysaki şehrin Trabzonspor'u taşıması gerektiğini de ifade ederek, "Trabzonspor'un durumu ortada. Artık bu şehir Trabzonspor'a bir şeyler verebilmeli. O da ekonomisinin büyümesiyle mümkün. Ayrıca Trabzon en fazla göç veren iller arasında yer alıyor. Genç nüfus işsizlik nedeniyle şehri terk ediyor. Şehirde üretime katkısı olamayacak yaşlı nüfus kalıyor. Tersine dönüş ancak söz konusu projelerin hayata geçirilmesi sayesinde olacaktır" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güner, Trabzon'un Marka Değerini Arttıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement